Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Πύργος:Λαθροϋλοτόμοι έκοψαν 30 τόνους ξύλα....γρήγορα και στον Βαρνάβα

Όπου ναναι και στον Βαρνάβα Μαραθώνα...θα αρχίσουμε να ακούμε την μελωδία των αλυσοπρίονων κάθε μέρα, όπως και κάθε χρόνο. Καμιά ανοχή στους λαθρέμπορους και Λαθροϋλοτόμους ξυλείας, που ρημάξανε τον τόπο με διάφορες προφάσεις και την ανοχή προηγούμενων διοικήσεων.

Πύργος: Λαθροϋλοτόμοι έκοψαν 30 τόνους ξύλα
Στις περιοχές «Σπαρτουλιά» και «Πεύκη»
Πύργος: Λαθροϋλοτόμοι έκοψαν 30 τόνους ξύλα

 Το δασαρχείο του Πύργου παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει την παράνομη υλοτομία» δηλώνει ο δασάρχηςΣυναγερμός για τη δράση των λαθροϋολοτόμων επικρατεί στο δασαρχείο του Πύργου μετά τον εντοπισμό περίπου 30 τόνων παράνομης ξυλείας στις περιοχές «Σπαρτουλιά» και «Πεύκη».


«Το δασαρχείο του Πύργου παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει την παράνομη υλοτομία και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη όσους παρανομούν», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας.

Οι πρώτοι 20 τόνοι εντοπίστηκαν στην περιοχή «Πεύκη» και, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των δασικών υπαλλήλων, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες.

Σε άλλη περίπτωση, στην περιοχή «Σπαρτουλιά», βρέθηκαν σε ρέμα έπειτα από κατάσβεση πυρκαγιάς, περίπου 10 τόνοι παράνομης ξυλείας, φορτίο κομμένο και έτοιμο προς διάθεση. Όπως εκτιμούν δασικοί υπάλληλοι, η εκδήλωση της φωτιάς φαίνεται πως ανάγκασε τους δράστες να εγκαταλείψουν την ποσότητα του παράνομου υλικού, φοβούμενοι μήπως εντοπιστούν κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης.

Ο κ. Λάττας σημειώνει: «Οφείλουμε να πατάξουμε τα φαινόμενα της λαθροϋλοτομίας, διότι προκαλούν μεγάλη ζημιά στο δάσος και αποτελούν εχθρική ενέργεια για το περιβάλλον, ιδιαίτερα όταν η παράνομη υλοτομηθείσα ξυλεία γίνεται αντικείμενο εμπορίας».

Προσθέτει, δε: «Πρώτη προτεραιότητά μας είναι το δάσος της Φολοής. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα φαινόμενα της παράνομης υλοτομίας είναι σε ύφεση».Πηγή: 
Διαβάστε ακόμα:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.