Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Το πρώτο «χαστούκι» στους πρώην διοικούντες του Μαραθώνα για το κλειστό της αφετηρίας


0--
Δικαίωση για τον Ηλία Ψηνάκη και τους συνεργάτες του

Πριν... στεγνώσει η μελάνη από το χθεσινό μας δημοσίευμα -στο dimotisnews.gr- με τίτλο «“ΝΑΙ” στον Αθλητισμό, “ΟΧΙ” στην Παρανομία!» όπου προβλέπαμε δικαίωση για τη Διοίκηση του Δήμου Μαραθώνα, σχετικά με την ανυποχώρητη στάση στο θέμα του κλειστού γηπέδου στην αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου, σήμερα, Παρασκευή 26/9, ήρθε και η επίσημη επιβεβαίωση.
Το έγγραφο που έφτασε στον Δήμο Μαραθώνα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (Περιφέρεια Αττικής) δηλώνει ξεκάθαρα, ότι το γήπεδο της αφετηρίας μαραθωνίου δρόμου, δεν υπάγεται στην πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) σύμφωνα με την οποία, δεν μπαίνει λουκέτο στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Δήμων και δίδεται παράταση ώστε να μπορέσουν οι νέες Διοικήσεις να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αδειοδότησής τους.
Αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα, όπου τέθηκε το ζήτημα για το κλειστό γήπεδο, ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Σόμογλου (μετά από σύσταση του δημάρχου Μαραθώνα κ. Ηλία Ψηνάκη) απέστειλλε σχετικό ερώτημα στις Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η απάντηση έφτασε σήμερα (σ.σ. 26/9), και σύμφωνα με πληροφορίες του dimotisnews.gr, ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε έχουν διενεργεθεί έλεγχοι καταλληλότητος και ασφάλειας στο χώρο, ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να υπαχθεί ο χώρος αυτός, στην εν λόγω ΚΥΑ και προφανώς, είναι απαγορευτικό να συνεχιστούν οι όποιες αθλητικές δραστηριότητες, έως ότου γίνουν τελικά, οι απαραίτητοι έλεγχοι.
Είναι αυτονόητο ότι, αλλάζει άρδην το σκηνικό στη συγκεκριμένη υπόθεση, με συνέπεια να δούμε τους... κατήγορους να καταλήγουν «κατηγορούμενοι» αφού όπως γράψαμε και σε προηγούμενο σχετικό ρεπορτάζ, καταπέλτης αναμένεται και το πόρισμα του κλιμακίου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που ήλεγξε το γήπεδο.
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.