Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν αέρα στα πανιά του ΣΥΡΙΖΑ και στην Αυτοδιοίκηση – Ποιες συμμαχίες-εκπλήξη ετοιμάζει η Κουμουνδούρου για τις μάχες ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ

Όταν τον Ιανουάριο του 2013 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε ερωτηθεί σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ για την κριτική που είχε δεχθεί σχετικά με την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και τις επαφές του με ΔΝΤ είχε ξεκαθαρίσει ότι «για να σωθεί η χώρα θα συμμαχήσει και με το διάβολο».
Αντίστοιχη είναι και η λογική που, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  ετοιμάζεται να ακολουθήσει η Κουμουνδούρου, ενόψει των μεγάλων «μαχών» για ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ που, κατά τα φαινόμενα, θα είναι οι τελευταίες πριν τις εθνικές εκλογές είτε αυτές πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο-Δεκέμβριο είτε τον Ιανουάριο.
Στο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνουν πάνω στο κύμα αισιοδοξίας που δίνουν οι δημοσκοπήσεις οι οποίες τον παρουσιάζουν ως την επόμενη κυβέρνηση της χώρας και κάνουν ανοίγματα προς όλες τις πλευρές. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, δεν χρειάζεται καν, καθώς πολλοί είναι, κυρίως, οι «πράσινοι» δήμαρχοι και περιφερειάρχες που επιχειρούν μόνοι τους να προσεγγίσουν την Κουμουνδούρου. Μάλιστα, από την Κουμουνδούρου διαμηνύουν ότι «αναμένονται εκπλήξεις αναφορικά με αυτές τις συμμαχίες τόσο στις ΠΕΔ και στην ΚΕΔΕ όσο και στην ΕΝΠΕ».
Η λογική της Κουμουνδούρου είναι αυτή που είχε περιγράψει σε πρόσφατο άρθρο του στην «Αυγή» που αναδημοσίευσε η aftodioikisi.gr, o Παναγιώτης Σκούτας, μέλος της Κ.Ε. και της γραμματείας του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει, και εν όψει των εκλογών σε ΠΕΔ και ΚΕΔΕ, ένα μεγάλο ανοιχτό πλειοψηφικό μέτωπο συμμαχιών, για αλλαγή των συσχετισμών σε κάθε δήμο, σε κάθε περιφέρεια, σε κάθε συνδικαλιστικό όργανο της Αυτοδιοίκησης. Η υλοποίηση της λαϊκής Αυτοδιοίκησης δεν είναι υπόθεση ενός πολιτικού φορέα, αλλά των ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης, των εργαζόμενων και της κοινωνικής συμμαχίας της μεγάλης πλειονότητας του λαού…..Στις επικείμενες εκλογές των συλλογικών οργάνων της Τ.Α, καλούμαστε να διαμορφώσουμε αυτό το πλειοψηφικό μέτωπο αντίστασης, αλληλεγγύης, το οποίο θα προετοιμάσει το έδαφος για την Αυτοδιοίκηση που η κυβέρνηση της Αριστεράς οραματίζεται και περιγράφει στο πρόγραμμά της».
Τα πρόσωπα-έκπληξη
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στο πλαίσιο των «ανοιγμάτων» του ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο ΠΕΔ έχουν ήδη γίνει συζητήσεις για τη στήριξη του, προερχόμενου από τη ΔΗΜΑΡ, δημάρχου Νίκαιας-Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού (είχε στηριχθεί από τη ΔΗΜΑΡ αλλά και από τμήμα της ΝΔ) για την ΠΕΔ Κρήτης αλλά και του προερχόμενου από τους ΑΝΕΛ, δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού για την ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου. Όσον αφορά την ΚΕΔΕ ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα θα κατέβει με επικεφαλής τον δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα που ήταν έτοιμος να στηρίξει τον Γιώργο Ιωακειμίδη αλλά η διαφαινόμενη υποψηφιότητα Καμίνη φαίνεται ότι προβληματίζει την Κουμουνδούρου, καθώς, εκτός των άλλων, είναι πρόσφατη η κόντρα με τον δήμαρχο Αθηναίων για τα παγκάκια της Κυψέλης. Σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση θα ληφθεί ανάλογα με τις ισορροπίες που θα διαμορφωθούν στο 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο.
Παράλληλα, σε επίπεδο Ένωσης Περιφερειών όπου υποψήφια θα είναι η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στην Κουμουνδούρου βλέπουν συμμαχίες με τους δύο «πράσινους» Απόστολο Κατσιφάρα και Σταύρο Αρναουτάκη, τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη ακόμη και τους Απόστολο Τζιτζικώστα και Πέτρο Τατούλη! Πηγή: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.