Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Πως και πόσο άλλαξε τη ζωή μας η οικονομική κρίση

Πως και πόσο άλλαξε τη ζωή μας η οικονομική κρίση
Σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο ζωής των Ελλήνων έφερε η πενταετής οικονομική κρίση στη χώρα.
Φθηνότερα προϊόντα, αλλαγή αντικειμένου εργασίας και... πολλοί φόροι! Η πενταετής οικονομική κρίση έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των ελληνικών νοικοκυριών που παλεύουν με «νύχια και με δόντια»να επιβιώσουν.

Αποκαλυπτική για το μέγεθος των αλλαγών στη ζωή των Έλληνών από την οικονομική κρίση είναι έρευνα της Κάπα Research.
Από τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας είναι ότι οι Ελληνες προκειμένου να βρουν μία δουλειά είναι διατεθειμένοι από το να δεχθούν «μαύρη» εργασία, μέχρι και να μεταναστεύσουν. 

Σύμφωνα με την έρευνα η οποία δημοσιεύεται στο «Βήμα», το 59,6% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα άλλαζε τομέα απασχόλησης, προκειμένου να βρει εργασία. Στο ίδιο ερώτημα, δηλαδή «τι θα ήσασταν διατεθειμένος να κάνετε για βρείτε εργασία» 4 στους 10 θα δέχονταν μερική απασχόληση και 41,9% θα δέχονταν «μαύρη» εργασία. Την ίδια ώρα, σημαντικό είναι και το ποσοστό εκείνων που θα έπαιρναν την απόφαση να μεταναστεύσουν (38,2%).

Στην έρευνα του φετινού Σεπτεμβρίου τα νοικοκυριά εμφανίζονται, σε σύγκριση με την αντίστοιχη έρευνα του περυσινού Φεβρουαρίου, λιγότερο απαισιόδοξα για την εξέλιξη των οικονομικών του.

Όσον αφορά στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, το 40,5% εκτιμά ότι χειροτερεύει, το 34,1% ότι παραμένι η ίδια και το 25,1% ότι βελτιώνεται.

Στο ερώτημα ποια θα πρέπει να είναι η βασική προτεραιότητα για τη χώρα σήμερα, το 79,1% απαντά «η δημιουργία θέσεων εργασίας» και το 19,7% «η μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους».

Ακόμη οι Έλληνες θεωρούν ότι η φορολογία που τους επιβάλλεται είναι άδικη. Συγκεκριμένα, πιστεύουν σε ποσοστό 80,2% ότι η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης είναι αδικαιολόγητος φόρος, ενώ το ποσοστό για τον ΕΝΦΙΑ αγγίζει το 66% και για το πετρέλαιο θέρμανσης το 75,5%.

Η έρευνα καταγράφει μεταβολή στις καταναλωτικές συνήθειες, εμπιστοσύνη στους «παραδοσιακούς θεσμούς» και τις εκτιμήσεις για το ποιες οικονομικές δραστηριότητες θα μπορούσαν να συνεισφέρουν περισσότερο στην ανάκαμψη.
Πηγή: 
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.