Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

«Πολιτικό πελατολόγιο περιείχαν τα αρχεία του Δήμου Μαραθώνα»

Περιμένουμε νεώτερα από πλευράς κ. Ψινάκη και τις επίσημες ελεγκτικές Αρχές.

Τι είπε στο Βήμα στενός συνεργάτης του πρώην δημάρχου, τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.
«Πολιτικό πελατολόγιο περιείχαν τα αρχεία του Δήμου Μαραθώνα»
«Τα διαγραμμένα αρχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Δήμου Μαραθώνα αφορούσαν...
το πολιτικό "πελατολόγιο" του πρώην δημάρχου και προσωπικές καταγραφές των δύο γραμματέων του και των δύο γυναικών αντιδημάρχων που ασχολούνταν με οικονομικά και διοικητικά ζητήματα. Για τη διαγραφή και την αποθήκευση σε "στικάκια" αυτών των δεδομένων κλήθηκαν οι υπεύθυνοι εταιρείας πληροφορικής που συνεργαζόταν με τον δήμο και οι οποίοι έχουν κρατήσει βάσει νόμου σχετικό ηλεκτρονικό αντίγραφο. Τα διαγραμμένα αρχεία δεν αφορούν παρεμβάσεις στο αυτόνομο ηλεκτρονικό σύστημα οικονομικών συναλλαγών του δήμου, για τα οποία εξάλλου ενημερώνεται και το κυβερνητικό σύστημα "Διαύγεια". Όσοι μιλούν για υφαρπαγές αρχείων που αφορούν μίζες πλανώνται…»

Σε αυτήν την αναφορά προχώρησε, μιλώντας προς «Το Βήμα», στενός συνεργάτης του πρώην δημάρχου Μαραθώνα κυρία Ιορδάνη Λοΐζου σχετικά με τη μεγάλη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. στον δήμο.

Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του νέου δημάρχου κ. Ηλία Ψινάκη, ο οποίος επικαλέσθηκε μαρτυρία υπαλλήλου ότι «λίγο πριν από την παράδοση του δήμου στον κ. Ψινάκη υπάλληλοι διέγραψαν αρχεία και πήραν ψηφιακά αντίγραφα.

Σε σχετική ανακοίνωση προχώρησε την Τετάρτη και η ΕΛ.ΑΣ. που ανέφερε ότι για την «εν λόγω καταγγελία της παραβίασης των υπολογιστικών συστημάτων του δήμου ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Μεγάλο τμήμα της έρευνας αφορά τις ενέργειες της εταιρείας πληροφορικής στον Μαραθώνα που ανέλαβε τη σχετική διαδικασία στα αρχεία του δήμου.

Συνεργάτες του κ. Ψινάκη μιλούν για «υπόθεση με άγνωστες προεκτάσεις» και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για «την ανάγκη ενδελεχούς έρευνας προκειμένου να προσδιορισθεί για ποιόν λόγο έγινε αυτή η διαγραφή κι η αποθήκευση των αρχείων»

Κάλυψη σε πραγματικό χρόνο
News247.gr - ‎πριν από 16 λεπτά‎
Enallax News - ‎πριν από 17 λεπτά‎
Enallax News - ‎πριν από 1 ώρα‎
Yahoo OMG - ‎πριν από 2 ώρες‎
Ant1News - ‎πριν από 6 ώρες‎
Nooz.gr - ‎πριν από 7 ώρες‎
Πηγή:
 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.