Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Σύμβολο ανικανότητας αν δεν προστατέψουμε το Εθνικό Πάρκο Σχινιά!



Ilias Psinakis Official - Πολίτες 2014 -
Το Εθνικό Πάρκο, εκτός από ένα μοναδικό φυσικό περιβαλλοντικό θησαυρό, έχει και συμβολικό χαρακτήρα. Θα γίνει σύμβολο της συλλογικής μας ανικανότητας αν δεν μπορέσουμε να το προστατεύσουμε. Παρά την απαξίωσή του, παραμένει ένα μαγευτικό μέρος, εξαίρετης ομορφιάς, που σου κόβει την ανάσα. Σκεφθείτε πόσο πιο θελκτικό θα ήταν αν του δείχναμε ελάχιστη φροντίδα. Όσο κι αν προσπαθεί το προσωπικό του φορέα, επιστήμονες και φύλακες, δεν έχουν τα μέσα ούτε την εξουσία να το εποπτεύσουν αποτελεσματικά. Οι κίνδυνοι που το απειλούν είναι υπαρκτοί και άμεσοι: πυρκαγιά, ανεξέλεγκτη διέλευση οχημάτων, μπάζα, ξερά κλαδιά, συσσωρευμένα σκουπίδια, ασυνειδησία των επισκεπτών, εμπόδια στην πρόσβαση των υπηρεσιών, λαθροθηρία, μπαζώματα στο έλος, απορροφητικοί βόθροι, είναι μερικοί από αυτούς.
Τα στάδια που πρέπει να ακολουθηθούν είναι η διάσωση-διότι κινδυνεύει άμεσα από αμέλεια, από ανευθυνότητα (ιδιωτών και θεσμών)και από τη μη εφαρμογή των νόμων-, η προφύλαξη από την ανεξέλεγκτη διέλευση των τροχοφόρων και τις αυθαιρεσίες. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η ανάκαμψη με τα απαραίτητα έργα αποστράγγισης, καθαρισμού και συντήρησης και η ήπια αξιοποίηση του. Μια αξιοποίησή σύμφωνα με τους όρους του Natura, που θα μπορούσε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να κάνει το Πάρκο ένα διεθνή προορισμό για φυσιολάτρες, μελετητές, σχολεία και φοιτητές, τουρίστες, παρατηρητές, με ευεργετικά αποτελέσματα για την οικονομία του τόπου.
Σχετικό Άρθρο: 

Μπάτε σκύλοι αλέστε στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά ...και σε όλο το Δήμο

------------
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.