Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΠΙΚΟ....

Βασίλης Δελαγραμμάτικας
Άρθρο Σάββατο, 3 Μαΐου 2014.
-Μπήκαμε στην τελική ευθεία των Δημοτικών εκλογών. Μόλις 20 ημέρες μας χωρίζουν από την πρώτη Κυριακή και όσο πλησιάζουμε προς αυτή γίνεται καθαρό το στήσιμο του ίδιου σεναρίου που εφαρμόστηκε το 2010 και έσωσε το Λουΐζο.
Τότε είχαμε προειδοποιήσει ότι Λουΐζος και Τζιλάβης είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Όπως και να το ρίξεις, κορώνα ή γράμματα, το ίδιο πράγμα θα βγει. Και δυστυχώς δικαιωθήκαμε.
Είδατε το Τζιλάβη να κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση στον Λουίζο την τετραετία που πέρασε; ΟΧΙ. Κάτι αψιμαχίες έγιναν για τα μάτια του κόσμου, χωρίς ουσία και αποτέλεσμα. Ο Λουΐζος απαλλάχτηκε από τον έλεγχο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά με σοβαρά ανταλλάγματα. Όλα τα σκάνδαλα του παρελθόντος καλύφθηκαν. Οι μαύρες τρύπες σκεπάστηκαν.


Κανένας δεν έδωσε λογαριασμό για τα ελλείμματα, τα οποία κλήθηκαν να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι. Το, σε βαθμό κακουργήματος, σκάνδαλο του κωπηλατοδρομίου ξεχάστηκε κι αυτό, με σημαντική απώλεια δημοτικής περιουσίας, χωρίς να λογοδοτήσει κανείς. Ολιγωρία του Δημάρχου υπήρξε και για την εισφορά σε χρήμα του Marathon beach ,που με «επιδέξιους» νομικούς χειρισμούς θα καθυστερεί όσο τους χρειάζεται.
Σήμερα βλέπουμε το ίδιο σκηνικό να επαναλαμβάνεται αλλά κάπως διαφορετικό. Η άλλη όψη του νομίσματος λέγεται Ψινάκης. Ένας ιδιόρρυθμος καλλιτεχνικός μάνατζερ, προϊόν του star system, χωρίς πολιτικό λόγο . Χειρίζεται τα καλιαρντά καλύτερα απ τα ελληνικά και διασκεδάζει με τους επώνυμους φίλους του καταστρώνοντας μπίζνες για την ωραιότερη ακτή της Αττικής. Τον έφεραν από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, στο οποίο ελάχιστες φορές πάτησε το πόδι του. Φυσικά δεν ήρθε στο Μαραθώνα από ξαφνικό έρωτα, αφού ουδέποτε ενδιαφέρθηκε γι αυτόν στα 20 χρόνια που μένει στο Ν. Βουτζά. Ηρθε γιατί κάποιοι του είπαν ότι εδώ υπάρχουν μπίζνες και ψαχνό. Υπάρχουν αρχαιότητες, υπάρχει ο Σχινιάς, υπάρχει ο Μαραθώνιος. Το Τζιλαβικό επιτελείο, που σχεδόν σύσσωμο τον έφερε και τον πλαισίωσε, είναι το ίδιο που έκανε «σικέ»αντιπολίτευση στον Λουΐζο και σίγουρα θα του ανταποδώσει τα ίσα, αν ο Ψινάκης βγει Δήμαρχος.
Αν κοιτάξουμε το ζήτημα από πολιτική πλευρά, ποια κόμματα βρίσκονται πίσω από του δύο στημένους μονομάχους; Ο Λουϊζος ήταν πιστός υπηρέτης της μνημονιακής πολιτικής. Υπηρέτησε ένα σύστημα διεφθαρμένο από την κορυφή ως τα νύχια και είναι έτοιμος να δώσει ρέστα συνεργαζόμενος στην πώληση της ΕΥΔΑΠ σύμφωνα με τις μνημονιακές απαιτήσεις. Από νωρίς έδειξε τις προθέσεις του να εκχωρήσει τον όρμο του Μαραθώνα σε αμερικανικά συμφέροντα με το περίφημο τσιμεντονήσι, συνεχίζοντας στα βήματα του προκατόχου του. Είχε την απλόχερη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και πολύ καλές σχέσεις με βουλευτές της ΝΔ, αλλά και με το βαθύ δικομματικό κράτος σε επίπεδο περιφέρειας. Από την άλλη ο Ψινάκης έχει την εμφανή στήριξη της ΝΔ , μιας μερίδας του ΠΑΣΟΚ και πολύ καλές σχέσεις με την ακροδεξιά. Άρα σε πολιτικό επίπεδο υπάρχει συγγένεια. Μνημονιακός ο ένας μνημονιακός κι ο άλλος. Κορακας κοράκου μάτι δεν βγάζει, λέει ο λαός.
Και το τελευταίο ερώτημα είναι: Πως θα σταθεί σαν Δήμαρχος ο Ψινάκης όταν δεν μπορεί να πει δυο κουβέντες συνεχόμενες χωρίς να ρωτήσει τους συμβούλους του; -Θα παραιτηθεί μόλις εκλεγεί, όπως λένε κάποιοι και θα αντικατασταθεί από άλλον; - Θα βάλει τον Γενικό Γραμματέα να διοικεί και αυτός θα κάνει επαφές στο εξωτερικό; Και στη μια περίπτωση και στην άλλη θα φανεί ποιοι είναι τα πραγματικά αφεντικά και ποιος η μπουζουριέρα.
Ο Μαραθώνας χρειάζεται Δήμαρχο και ανθρώπους που να τον πονάνε. Να σέβονται το δημόσιο χρήμα και να κάνουν έντιμη διαχείριση. Να έχουν αγωνιστική ιστορία και να βρίσκονται πάντα δίπλα στον δοκιμαζόμενο πολίτη. Να συζητούν μαζί τα προβλήματα και να βρίσκουν μαζί τις λύσεις. Και αυτοί είναι εδώ, ήταν εδώ και θα είναι εδώ. Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και ο ΦΩΤΗΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ είναι η μόνη λύση. Και η μοναδική απάντηση στο ΚΑΛΠΙΚΟ νόμισμα με τις δύο όμοιες όψεις.

Βασίλης Δελαγραμμάτικας
Υποψήφιος Δημ. Συμβουλος
ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Πηγή: 
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.