Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ευρωπαϊκή Ένωση, Κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση



ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ
ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα στηρίζει την κοινή απεργιακή κινητοποίηση που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 28/4/2014 οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες πωλητές και οι μικροαγροτοπαραγωγοί στις λαϊκές αγορές, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο «Για την άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος».
            Οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ σε Δήμους και Περιφέρειες, μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια, γιατί πάντοτε αποκαλύπταμε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της Ε.Ε και πάντα προειδοποιούσαμε τον εργαζόμενο λαό για τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει η πολιτική της.
Αν είχαμε δίκιο ή άδικο, ας το κρίνετε εσείς. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι στόχος του συγκεκριμένου νομοσχεδίου είναι να πετάξει έξω απ’ τον κλάδο τους μικρούς παραγωγούς και ελεύθερους επαγγελματίες ή τo μεγαλύτερο μέρος τους. Ευρωπαϊκή Ένωση, Κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση προωθούν τον εκτοπισμό από τους πάγκους των λαϊκών αγορών χιλιάδων ανθρώπων της παραγωγής και του μεροκάματου, για να αυξήσουν την «πίτα» των μεγαλεμπόρων και να περάσει ολοκληρωτικά το εμπόριο των λαϊκών αγορών στις πολυεθνικές και στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ στον τομέα των τροφίμων. Γι’ αυτό το λόγο απαιτούν σκληρότερους όρους και προϋποθέσεις για την αδειοδότηση, βαριές ποινές «εκτόπισης» και χαράτσια, συνεχή αλλαγή θέσης των πάγκων κ.ο.κ, μέχρι να συρρικνωθούν και να κυριαρχήσει ο μεγαλέμπορος. Γίνεται φανερό για μια ακόμη φορά ότι τα κέρδη των μονοπωλίων δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τα συμφέροντα των εργαζομένων, ΕΒΕ και αγροτών.
            Ο ρόλος του άμεσου «εκτελεστή» των βιοπαλαιστών που δουλεύουν από νύχτα σε νύχτα, ανατέθηκε στην Τοπική Διοίκηση, καθώς, στο πνεύμα του «Καλλικράτη», έχει μεταφερθεί τους Δήμους η αρμοδιότητα να αποφασίζουν για τον ανώτερο αριθμό θέσεων όλων των λαϊκών αγορών που λειτουργούν στη χωρική τους αρμοδιότητα. Έτσι δημιουργείται άμεση σύνδεση των μικροπαραγωγών- μικροεπαγγελματιών με το δόκανο του κάθε Δήμου, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ρουσφέτια και ανταποδοτικά τέλη.
             Καλούμε τους καταναλωτές-πελάτες μας να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα μας –γιατί είναι και δικός τους αγώνας- κατά της ακρίβειας και της μονοπώλησης της αγοράς από τα μεγάλα πολυεθνικά συμφέροντα. Οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα, σας καλούμε να καταδικάσετε με την ψήφο σας στις ερχόμενες εκλογές, την αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε, της Κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που περνάει μέσα από τις Περιφέρειες και τους Δήμους. Να ψηφίσετε τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Περιφέρεια και Δήμους, μετατρέποντας την ψήφο σας σε βόλι εναντίον όλων των διαχειριστών και υποστηρικτών της πολιτικής της Ε.Ε.

Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα
ΖΕΡΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΖΕΡΒΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ- ΗΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πηγή: ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.