Σάββατο 17 Μαΐου 2014

“Κελεπούρια” μερικοί από τους νέους υποψήφιους για την τοπική κοινότητα Βαρνάβα και τον Δήμο Μαραθώνα γενικότερα.


 Ο λύκος, που είναι το πιο άγριο ζώο, μοιάζει με το σκύλο, που είναι το πιο ήρεμο. Εκείνος που θέλει να είναι ασφαλής, πρέπει να φυλάγεται από αυτές τις ομοιότητες. 
Πλάτωνας – γνωμικά


Αποκαλύφθηκαν από τις λίστες τα ονόματα των υποψηφίων της Νέας Μάκρης, του Μαραθώνα, του Γραμματικού και του Βαρνάβα.
Κάποιοι κατεβαίνουν για την υποψηφιότητα του Δημάρχου κάποιοι του Δημοτικού Συμβούλου, κάποιοι για τα τοπικά Συμβούλια. Εκατοντάδες οι υποψήφιοι για μια “θεσούλα” στην νέα δημοτική πυραμίδα.
Χαμός σας λέω…
Αρκετά τα αξιόλογα πρόσωπα και κυρίως νέοι στην πολιτική Αρένα το τόπου αλλά και  σαβούρα με άτομα που δεν διακρίνονται για το ήθος τους. Φθαρμένοι πολιτικάντηδες με ύποπτο παρελθόν ξεμύτισαν ζητώντας με περίσσιο θράσος την ψήφο μας.
Βλέπουμε στις λίστες ονόματα κάποιων που σου έρχεται “αναγούλα” με ματαιοδοξία και το θράσος τους να μας κυβερνήσουν. Μέχρι και ο γραφικός "Λάκης" του χωριού ζήλεψε και τρέχει καθυστερημένα  να βάλει υποψηφιότητα...
Αν και δεν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες και καταδίκες στην μικρή κοινωνία που ζούμε γνωρίζουμε το βιός και την πολιτεία του καθενός, όπως και τα επίπεδα μόρφωσης  και κοινωνικής δράσης που διαθέτει.
Οπότε... το κρίμα στο λαιμό σας
Είναι σίγουρο όμως, πως κάποιους απ' αυτούς, τους φάγαμε ήδη στο πετσί μας. Έβγαλαν λεφτά από το επάγγελμα (?) Αφήστε τώρα να βγάλει και κανένας άλλος.
Έτσι λοιπόν από ότι φαίνεται για άλλη μια φορά οι Βαρναβιώτες ψηφίζουν χωρίς να προκρίνουν το ήθος και την εντιμότητα των υποψηφίων. Είναι λυπηρό ότι  εξαίρετες προσωπικότητες  του τόπου αλλά και της νεολαίας, απέχουν από τις διεργασίες των τοπικών εκλογών. 
Αντιλαμβάνομαι όλο και περισσότερο πως η επαναλαμβανόμενη αποτυχία επιλογής αξιόλογου πολιτικού προσωπικού δεν ξεκινά καθόλου από την ένδεια ή την καθ' οδόν μετάλλαξη των πολιτικών μας, αλλά στην αδυναμία των ψηφοφόρων να πράξουν το καθήκον τους με λογικό τρόπο....

Απλούστερα, αγαπητέ ψηφοφόρε Βαρναβιώτη, αν δεν το έχεις καταλάβει ακόμα, εσύ είσαι ο απολύτως υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει γύρω σου.

Εσύ ψήφισες δίνοντας πολιτική ισχύ σε εκείνους που απροκάλυπτα δικαιολογούσαν "δωράκια στον εαυτό τους" κι εσύ ήσουν που ψήφιζες όσους τακτοποιούσαν την παραβατικότητά σου, διόριζαν αφειδώς καθαρίστριες και διοικητικούς υπαλλήλους, κ.α

Εσύ ψήφιζες Δημάρχους και Κοινοτάρχες για να σου κάνουν τα "ρουσφέτια" στις αυθαιρεσίες σου.

Εσύ ψήφιζες όσους σήμερα βρίσκονται ελεγχόμενοι από τη Δικαιοσύνη για μίζες και μη μου πεις ότι το δικό σου πολιτικό αισθητήριο δεν ήξερε! Και βέβαια ήξερε! Αλλά δεν σε απασχολούσε καθόλου γιατί σου αύξαναν το μισθό με δανεικά.
Εσύ πίστεψες τις ψεύτικες “ Υποσχέσεις” και ψήφιζες και ξαναψήφιζες όσους καταδείκνυαν το "στρατηγό άνεμο" ως υπεύθυνο για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2009 & 10 στον τόπο σου, όπως τις προεκλογικές δηλώσεις του Δημάρχου Μαραθώνα για έργα υποδομών και ανάπτυξης,  για τον καταστροφικό ΧΥΤΑ στο διπλανό Γραμματικό, τα διόδια, την ανακύκλωση, την αξιοποίηση της Ρεματιάς, των μνημείων, της Παραλίας και τόσα άλλα. Δες τους πραγματικούς πολιτικούς υπευθύνους.

Εσύ ψήφισες τους τοπικούς αντιπροσώπους σου μήπως κι αρπάξεις λίγα ευρώ παραπάνω, όταν ο προηγούμενος εξαντλήθηκε πολιτικά.
Και βέβαια όταν η νυν δημοτική αρχή έπαψε να την χρηματοδότηση από τη δική σου απίστευτη αδιαφορία απέναντι στα δικά σου σοβαρά προβλήματα εσύ τι έκανες;
Εσύ δεν ψήφισες τον προηγούμενο που έλεγε “έκανα τον Βαρνάβα αγνώριστο” . Εσύ δεν ψήφισες τον νυν Δήμαρχο που μέσα σε μόλις τρεισήμισι χρόνια σου υποσχέθηκε να σε απογειώσει οικονομικά;
Κι αν ήταν μόνο αυτά που έχεις καταφέρει...
Ψήφισες και Χρυσή Αυγή!
Επικαλούμενος την κρίση που εσύ με την ψήφο σου προκάλεσες, ενίσχυσες και συντηρείς, δε διστάζεις να ψηφίσεις ακόμη και την πιο ακραία έκφραση πολιτικού εξτρεμισμού.
Και τώρα πάλι, κρύβεσαι πίσω από τα γνωστά σου τσιτάτα περί "διαφθοράς", κάνεις πως δεν τους ξέρεις!

Μα καλέ μου άνθρωπε εσύ τους ψηφίζεις!


Και ξέρεις, είμαι απολύτως βέβαιος πως δε θα διστάσεις να ψηφίσεις και τον επόμενο με τα ίδια "αλάνθαστα" κριτήρια.
Είσαι για άλλη μια φορά έτοιμος να ψηφίσεις τον "επόμενο" που θα "διώξει τα Μνημόνια", θα "διώξει τους δανειστές" ή θα θεραπεύσει τη φαλάκρα!

Μαθημένος τόσα χρόνια από τις συνέπειες των "σοφών" επιλογών σου, σε ένα συμπέρασμα έχω καταλήξει:
Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν ούτε Χρυσαυγίτες, ούτε διεφθαρμένοι πολιτικοί, ούτε κουκουλοφόροι, ούτε ανίκανοι, ούτε δημαγωγοί.
Εσύ ψηφοφόρε κρύβεσαι πίσω από όλους αυτούς, εσύ τους φέρνεις στο προσκήνιο, εσύ τους δίνεις ισχύ κι εσύ είσαι απολύτως υπεύθυνος για όλα αυτά.
Κι ας σηκώνεις τους ώμους σου αδιάφορα, αποστασιοποιούμενος κάθε φορά από τις δικές σου επιλογές, σαν να μην τους έχεις ξαναδεί ή σαν κάποιος άλλος να επέβαλλε την παρουσία τους στο δημόσιο βίο.

Έλληνα ψηφοφόρε Εσύ φταις. Για όλα.
"Η πολιτική που είναι αληθινή τέχνη, δεν πρέπει να σκέπτεται το ατομικό συμφέρον, αλλά το κοινό, επειδή το κοινό συμφέρον ενώνει, ενώ το ατομικό διασπά τις πόλεις. Και στην πόλη και στο άτομο συμφέρει περισσότερο να θεσπιστεί το κοινό συμφέρον και όχι το ατομικό". 
Πλάτωνας - γνωμικά
να έχετε όμως στο νου σας, το γνωμικό που βρίσκεται στην αρχή της ανάρτησης.

Μ. Αποστολόπουλος

Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.