Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Μετ’ εμποδίων ο δρόμος για την κάλπη

Γράφει ο Γιάννης Κοντογεώργος

Δύσκολοι καιροί για επικεφαλής δημοτικών Παρατάξεων, οι οποίοι δεινοπαθούν να... «προσυλητίσουν» υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και να στελεχώσουν τους συνδυασμούς.
Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για διοικητικούς εν δυνάμει, συνδυασμούς, οι οποίοι δεν «βολεύονται» με όποιον - όποιον, στους κόλπους τους, αλλά επιχειρούν να «κλείσουν» δυνατά ονόματα.

Οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται ν’ αναμειχθούν με τα κοινά... θλιβερό αλλά και αναμενόμενο! Για ν’ ασχοληθείς με τα κοινά και για να προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο, θα πρέπει πρωτίστως, να έχεις επιλύσει τα προσωπικά σου ζητήματα ή τουλάχιστον, να τα έχεις υπό κάποιο έλεγχο, έτσι ώστε η ενασχόλησή σου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση -εκτός των άλλων- να λειτουργεί ως διέξοδο στην καθημερινότητά σου.
Ανέκαθεν, είναι αλήθεια, η στελέχωση των παρατάξεων ήταν από τα δυσκολότερα -αν όχι το πιο δύσκολο και σημαντικό- κομμάτι του εγχειρήματος που λέγεται: υποψηφιότητα για εκλογές. Στην παρούσα φάση απλά, είναι ακόμα δυσκολότερο.
Ελπίδα πάντως, για «φούντωμα» του ενδιαφέροντος, διαφαίνεται στον Δήμο Μαραθώνα, καθώς αυξάνονται οι έδρες στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Όσο και να πεις, είναι ένα επιπλέον κίνητρο.
Κατά τ’ άλλα, με το σκηνικό όπως διαμορφώνεται στην περιοχή, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι εν ενεργεία αλλά και πρώην αιρετοί, οι οποίοι σκέφτονται σοβαρά την... αποστρατεία! Επιπροσθέτως, έχω φίλους και γνωστούς οι οποίοι, ενώ λίγους μήνες πριν, συζητούσαν το ενδεχόμενο καθόδου τους, στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, σήμερα δείχνουν να το ξανασκέφτονται ή και να το... αναβάλλουν για το απώτερο μέλλον.
Τούτα συμβαίνουν, γιατί όπως λένε: «η πλάστιγγα πάει να γείρει και αυτή τη φορά, υπέρ του δήμαρχου κ. Ιορδάνη Λουίζου» τον οποίο δεν θα επιθυμούσαν να στηρίξουν τόσο ενεργά, βάζοντας δηλαδή, το όνομά τους, στο συνδυασμό.
Από την άλλη, η «Δύναμη Πολιτών» του κ. Φώτη Δεληβοριά «ψαρεύει» από συγκεκριμένη δεξαμενή ψήφων, παρά το ότι επιχειρείται ένα άνοιγμα (σ.σ είναι πολύ νωρίς, και ίσως στην πορεία επιτευχθεί το προσδοκώμενο για τη Δύναμη Πολιτών, επί του παρόντος όμως, οι παράγοντες από άλλους πολιτικούς χώρους -πέραν του ΣΥΡΙΖΑ- εμφανίζονται διστακτικοί).
Όσον αφορά στη «Νέα Εποχή» του κ. Νίκου Χατζηγιάννη, τόσο ο ιδιος όσο και τα στελέχη του, καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες να πείσουν ότι αποτελούν την εναλλακτική λύση, αλλά ως τώρα δεν αποδεικνύονται και τόσο πειστικοί. Ειδικά δε, όταν επιχειρηματολογούν, κάπως έτσι: «Ο Νίκος Χατζηγιάννης του 2014 εναντίον του Ιορδάνη Λουίζου, θυμίζει τον Ιορδάνη Λουίζο του 1998 εναντίον του Βασίλη Τζιλάβη» μάλλον, αγγίζουν τα όρια της υπερβολής για να μην πω τίποτα χειρότερο!... σε κάθε περίπτωση, συγκρίνουν ανόμοια πράγματα ή πιο σωστά, ανόμοιες προσωπικότητες.

Πηγή: 
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.