Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Tι συμβαίνει με το μυστηριώδη αμύθητο θησαυρό του Σολομώντα;


Πέπλο μυστηρίου και σωρεία μύθων καλύπτουν την ιστορία του αμύθητου θησαυρού του βασιλιά Σολομώντα που έχει υπάρξει η αφορμή αμέτρητων ανασκαφών σε διάφορες τοποθεσίες, πολυάριθμων ερευνών, μέχρι και χολιγουντιανών παραγωγών με το αυτό θέμα...

Καθώς μας πληροφορεί σύντομο άρθρο του Θεολόγου Αλεξανδράτου στην εφημερίδα «Το Ποντίκι»:

Σύμφωνα με τις Γραφές, ο βασιλιάς Σολομώντας είχε αμύθητο θησαυρό ο οποίος όμως δεν αποκαλύφθηκε ποτέ. [...] Μια ανασκαφή του Εβραϊκού πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ έφερε στο φως τη Δευτέρα 36 χρυσά νομίσματα που χρονολογούνται στη Βυζαντινή περίοδο και η ανακάλυψη χαρακτηρίστηκε ως «ιστορική». Και γιατί τα ευρήματα είναι σπάνια και μοναδικά αλλά και επειδή η αξία τους είναι ανυπολόγιστη.



Είναι από αυτές τις στιγμές που γίνονται μια φορά στη ζωή σου» είπε η επικεφαλής αρχαιολόγος Εϊλάτ Μαζάρ που βρήκε τον θησαυρό σε απόσταση 50 μέτρων από το νότιο τοίχο του τζαμιού Αλ Άκσα. Στην περιοχή αυτή σύμφωνα με τον εβραϊκό μύθο ήταν χτισμένος ο Μεγάλος Ναός, τον οποίο είχε ανεγείρει ο βασιλιάς Σολομώντας.

Σε προηγούμενες ανασκαφές είχαν βρεθεί εκεί γύρω αντικείμενα που χρονολογούνται από την εποχή του Σολομώντα αλλά η ανακάλυψη του αμύθητου θησαυρού ήταν πραγματική έκπληξη για τους αρχαιολόγους.

Σύμφωνα με την Μαζάρ τα νομίσματα που βρέθηκαν προφανώς αποτελούσαν τη συμβολή κάποιου για την ανέγερση νέου ναού αλλά τελικά δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ για τον σκοπό αυτό. Η αρχαιολόγος πιστεύει ότι όταν οι Πέρσες κατέλαβαν την Ιερουσαλήμ το 614 μ.Χ. και εξεδίωξαν τους Εβραίους από την πόλη, κάποιοι από τους κατοίκους έθαψαν το θησαυρό ώστε να μην πέσει στα χέρια των εισβολέων.
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.