Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Σαμαράς για πυρκαγιές: Δεν θα ανεχθώ αδράνεια στην πρόληψη και αντιμετώπισή τους Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό

Οι Πυρκαγιές δοκιμάζουν τον Βαρνάβα κάθε χρόνο όπως και τις αντοχές των ανθρώπων.
Αγανακτούμε και εξοργιζόμαστε όταν κάποιοι "υπεύθυνοι" περιμένουν μοιρολατρικά την εξέλιξη, αντιμετωπίζοντας την σαν μια “φυσική καταστροφή” με παράπλευρες απώλειες, δηλαδή τις ζωές και τις περιουσίες μας. 
Την αδράνεια της Τοπικής αυτοδιοίκησης την θεωρούμε δεδομένη....
Γιατί δεν έχουν εκπονηθεί σε επίπεδο Δήμου σχέδια για την οργάνωση των δυνάμεων πολιτικής προστασίας προκειμένου οι πολίτες να συνδράμουν στην φύλαξη των δασών και την άμεση αναγγελία των πυρκαγιών;

Σαμαράς για πυρκαγιές: Δεν θα ανεχθώ αδράνεια στην πρόληψη και αντιμετώπισή τους  Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για το θέμα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε δήλωσή του, ο πρωθυπουργός ζήτησε τη συμβολή όλων, επισημαίνοντας πως θα είναι αυστηρός αν διαπιστώσει αδυναμίες ή αδράνεια του κρατικού μηχανισμού...


«Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο και θερμό καλοκαίρι αλλά και την πιο γόνιμη τουριστική περίοδο. Περιμένουμε περισσότερους από 17 εκατομμύρια τουρίστες, από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν επιλέξει την Ελλάδα για προορισμό τους.

» Η επιλογή της από τους τουρίστες είναι προϊόν σκληρής προετοιμασίας και ταυτόχρονα, και μια ψήφος εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα και μια βαθιά ανάσα για την οικονομία μας. Η πολιτεία έχει προετοιμαστεί από νωρίς για να αντιμετωπίσει τις πιθανές πυρκαγιές στον τόπο μας, που χρόνια καταστρέφουν τον φυσικό μας πλούτο και υπονομεύουν την οικονομία μας.

» Προσωπικά, θα είμαι πολύ αυστηρός, αν διαπιστώσω αδυναμία ή αδράνεια του κεντρικού μηχανισμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ζητώ από τους πολίτες και τον καθένα χωριστά να βοηθήσει στην προστασία του φυσικού μας πλούτου, να προστατεύσει το κοινό μας σπίτι.

» Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει από τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μια καμπάνια για το πώς μπορούν οι πολίτες να συνεισφέρουν ουσιαστικά και στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς. Η πολιτεία το οφείλει και θα κάνει το καθήκον της, είμαι βέβαιος ότι το ίδιο θα κάνει ο καθένας και η κάθε μια από εσάς».


Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας υπογράμμισε ότι η φετινή περίοδος αναμένεται να είναι εξαιρετικά δύσκολη αναφορικά με τις πυρκαγιές.

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, αμέσως μετά την επιστροφή του κ. Σαμαρά από την Κίνα, θα υπάρξει και νέα συνάντηση για το θέμα.

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι πάντα δίπλα και θα συνδράμουν, πάντα υπό τις εντολές της Πυροσβεστικής και όπου χρειαστεί, για να προλάβουν μια δύσκολη περίοδο, από ό,τι αναμένεται», ενώ επισήμανε ότι, το καλοκαίρι, αναμένεται ένα μεγάλο τουριστικό ρεύμα στη χώρα. «Θέλουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι και οι Ένοπλες Δυνάμεις θα βρίσκονται πάντα εδώ» είπε, χαρακτηριστικά.

Πηγή: 
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.