Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού!

Οι περιοχές που περιμένουμε περισσότερο χιόνι είναι στα ανατολικά και βόρεια του νομού, δηλαδή στο Καπανδρίτι, στο Γραμματικό, Βαρνάβα, Άγιο Στέφανο.
Ραγδαία επιδείνωση του καιρού μέσα στις επόμενες ώρες - Δείτε σε ποιες περιοχές θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία...

- Σε συναγερμό οι αρχές για την αντιμετώπιση του χιονιά - Στην κατάψυξη η χώρα εως την Τετάρτη
- Τι προέβλεψε o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός
- Χώρους φιλοξενίας των αστέγων ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων

Αγριεύει ο καιρός ενώ χιόνια θα πέσουν τη νύχτα ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.
Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. O Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ποιοί χώροι θα είναι ανοικτοί για τους άστεγους.

Πιο αναλυτικά:

ΔΕΥΤΕΡΑ
Περιμένουμε νέα επιδείνωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια με χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, βροχές και καταιγίδες στις νοτιότερες και κυρίως παραθαλάσσιες περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες που θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -4 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 1εναν εως 12 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά δηλαδή στη δυτική Πελοπόννησο και την Αιτωλοακαρνανία από -2 εως 13 βαθμούς ενώ στις Κυκλάδες και στην Κρήτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 14 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε το πρωί καλό καιρό με ηλιοφάνεια και λίγα σύννεφα που σιγά - σιγά από το μεσημέρι και μετά θα πυκνώνουν και θα αρχίσει να βρέχει στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και σιγά - σιγά στον Κιθαιρώνα και καθώς θα πηγαίνουμε προς το βράδυ θα χιονίσει στα βόρεια προάστια, στην Πεντέλη, στον Υμηττό. Το βράδυ και κυρίως τα ξημερώματα της Τρίτης θα χιονίσει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 εως 11 βαθμούς αλλά στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Οι περιοχές που περιμένουμε περισσότερο χιόνι είναι στα ανατολικά και βόρεια του νομού, δηλαδή στο Καπανδρίτι, στο Γραμματικό, Βαρνάβα, Άγιο Στέφανο. Χιονόστρωση θα έχουμε από την Αττική Οδό και πάνω όπου το χιόνι θα φτάσει τα 5 με 10 εκατοστά.

Στην Αθήνα μέσα δεν πρόκειται να το στρώσει αλλά στις περιοχές με υψόμετρο, όπως το Γαλάτσι για παράδειγμα δεν αποκλείεται το χιόνι να κάτσει στις οροφές και τα παρμπριζ των αυτοκινήτων.


ΤΡΙΤΗ
Περιμένουμε χιονιά κυρίως στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία και κυριώς στη Μαγνησία και το Πήλιο, τις Σποράδες, την ανατολική Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικο-Βοιωτίας, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σε αυτές τις περιοχές δηλαδή θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία. Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις θα έχουμε και σε νοτιότερες πεδινές περιοχές, ενώ θα χιονίσει ακόμη και στα βουνά της Κρήτης και θα πέσει χιονόνερο στις παραθαλάσσιες πεδινές περιοχές. Πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές και χιονόνερο έχουμε ακόμη και στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί και θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 6 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -6 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από -3 εως 8 βαθμούς και στα νησιά από 2 εως 10 με 12 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε νεφώσεις πυκνότερες στα ανατολικά και βόρεια του νομού με χιονόνερο στις πεδινότερες περιοχές, χιόνι στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1εναν εως 5 βαθμούς κελσίου.



ΤΕΤΑΡΤΗ
Το πρωί θα συνεχιστεί η κακοκαιρία και θα κρατήσει εως το μεσημέρι αργότερα όμως από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν βόρειοι και στα δυτικά θα φτάσουν τα 5 μποφόρ αλλά στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ με τάση εξασθένισης από το απόγευμα και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -5 εως 5 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 8 βαθμούς και στα νησιά από 4 εως 12 με 13 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε νεφώσεις με λιγότερες βροχές ή χιόνια στις βόρειες και ανατολικές περιοχές αλλά σιγά - σιγά από το απόγευμα ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 εως 7 βαθμούς κελσίου.




Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές για την αντιμετώπιση του χιονιά. Ηδη η Τροχαία έχει εκδόσει ενημερωτικό δελτίο για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο, που έχουν κλείσει δρόμοι και που η κίνηση γίνεται μόνο με αλυσίδες.

Αίσιο τέλος για τον 54χρονο ορειβάτη που αγνοούνταν από την Κυριακή στα Πιέρια Όρη.  Οι δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή έκαναν ακόμη πιο δύσκολο το έργο των σωστικών συνεργείων όμως ευτυχώς ο άνθρωπος βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία του.
Πηγή:
 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.