Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Διαμαρτυρία στο κέντρο για τη μεταφορά μαθητών

Διαμαρτυρία στο κέντρο για τη μεταφορά μαθητών Συγκέντρωση στις 11:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος διοργανώνουν σήμερα γονείς, μαθητές και καθηγητές από 18 δήμους της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής διαμαρτυρόμενοι για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών, ενώ στη συνέχεια θα κάνουν πορεία στο υπουργείο Οικονομικών...



Γονείς και καθηγητές υποστηρίζουν ότι δεν έχουν τηρηθεί όσα είχε υποσχεθεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Στο κοινό ψήφισμα που είχαν εκδώσει οι 18 δήμαρχοι -και το οποίο διαβίβασαν στους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών, Παιδείας, στον Περιφερειάρχη Αττικής και τους βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής- καταγγέλλεται η «αδικαιολόγητη ολιγωρία που υπάρχει από πλευράς Πολιτείας για τα θέματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».
Οι δήμαρχοι ζητούν την άμεση αύξηση των κρατικών επιχορηγήσεων προς την εκπαίδευση, που, όπως λένε, έχουν μειωθεί κατά 50% σε σχέση με πέρσι και καλούν την κυβέρνηση να αποδώσει τα οφειλόμενα στους μεταφορείς, προκειμένου να ξεκινήσει η μεταφορά των μαθητών «χωρίς την ύπαρξη της οποίας» -όπως επισημαίνεται- «θα είναι ορατός ο κίνδυνος να κλείσουν στα σχολεία και να χαθεί η φετινή σχολική χρονιά».
Το ψήφισμα συνυπογράφουν οι δήμαρχοι Ασπροπύργου, Αχαρνών, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Διονύσου, Ελευσίνας, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου, Μεσογαίας, Μεγαρέων, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων-Αρτέμιδος, Φυλής, Ωρωπού.
Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή στην κινητοποίηση η ΟΛΜΕ εξήγγειλε τρίωρη στάση εργασίας για σήμερα, από τις 11 έως τις 2 για τον πρωινό κύκλο και από τις 2 έως τις 5 για τον απογευματινό.

Πηγή: 
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.