Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Αναγκαία η Αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης στην Δημοτική Κοινότητα Βαρνάβα.
Αναγκαία η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης
Η παλαιότητα του δικτύου ύδρευσης σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι κατασκευασμένο με το καρκινογόνο υλικό του αμιάντου, εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. Ζητούμε να πληροφορηθούμε σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Μαραθώνα προκειμένου να προωθήσουν το θέμα για χρηματοδοτηθούν ενέργειες  για την άμεση αντικατάσταση των εναπομεινάντων αμιαντοσωλήνων από το δίκτυο ύδρευσης.
Η Ερώτησης μας έχει ως εξής:
«Στην Κοινότητα βαρνάβα του Δήμο Μαραθώνα, υπάρχει πρόβλημα ύδρευσης το οποίο, ωστόσο, δεν έγκειται στην έλλειψη ύδατος αλλά στην καταλληλότητα του δικτύου. Σε πολλές περιπτώσεις το δίκτυο έχει κατασκευαστεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 και αποτελείται από αμιαντοσωλήνες, οι οποίοι δεν έχουν αντικατασταθεί στο σύνολό τους.
Όπως έχει αποδειχθεί από έρευνες που έχουν γίνει από την Ε.Ε. ο αμίαντος είναι καρκινογόνο υλικό που προκαλεί μη αναστρέψιμες βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό. Και όπως έχει αποδειχθεί δεν υπάρχει ασφαλές επίπεδο έκθεσης στον αμίαντο για τους ανθρώπους.
Δεδομένου ότι η παλαιότητα του δικτύου σε συνδυασμό με την κατασκευή του με το επικίνδυνο καρκινογόνο υλικό του αμιάντου, δημιουργούν μεγάλους κινδύνους για την δημόσια υγεία και καθιστούν άμεση και επιτακτική την ανάγκη αντικατάστασής του,
Δεδομένου ότι οι δημοτικοί οικονομικοί πόροι δεν επαρκούν για ολοκληρωμένες παρεμβάσεις,
Ερωτάται ο Δήμαρχος Μαραθώνα,
1. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα έργα αντικατάστασης των δικτύων από αμίαντο με καινούργια δίκτυα, προκειμένου να διασφαλισθεί η ποιότητα του νερού και η υγεία των κατοίκων του Βαρνάβα Μαραθώνα;
2. Προτίθεσθε να προβείτε στις απαραίτητες χρηματοδοτικές ενέργειες για την καθολική αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης από αμίαντο; ».
3. Πότε υπολογίζεται χρονικά να υλοποιηθούν τα έργα αυτά στον Βαρνάβα;

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.