Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Α.Σ. ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑΣ ΦΛΟΓΑΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ CHICAGO


σικαγο1
Στον 34° Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο του Chicago, σε έναν από τους μεγαλύτερους Μαραθώνιους Δρόμους σε συμμετοχή, έλαβαν μέρος 15 Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ του μοναδικού Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων με έδρα τον ιστορικό Μαραθώνα. Την αποστολή συνόδευε η Μαραθώνια Φλόγα, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Μαραθώνος κ. Ιορδάνη Λουίζο καθώς και τον Γ. Γραμματέα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. κ. Παναγιώτη Δημάκο. Το σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά σε έναν από τους μεγαλύτερους Μαραθώνιους Δρόμους στον κόσμο, όπως είναι και οι άλλοι τέσσερεις (Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Λονδίνο, Βερολίνο) θα ανάβει η φλόγα του Μαραθώνιου Δρόμου και συγκεκριμένα στο Greek Town (Ελληνική Κοινότητα). Κατόπιν μακροχρόνιων επαφών που είχα όλο αυτό το διάστημα με την ελληνική ομογένεια της πόλης του Σικάγο, ως ο επικεφαλής της οργάνωσης και Πρόεδρος του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ (Βλάσης Καραβασίλης), και συγκεκριμένα με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Hellenic Foundation, συνδιοργανώθηκε για πρώτη φορά αποστολή Μαραθωνοδρόμων με συνοδεία της Μαραθώνιας Φλόγας στο Chicago. Νιώσαμε, για άλλη μία φορά, υπερηφάνεια σαν λαός με την υποδοχή και την άψογη φιλοξενία από την ελληνική ομογένεια και συγκεκριμένα από τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Hellenic Foundation, συμμετέχοντας και αυτοί στο Μαραθώνιο Δρόμο του Chicago. Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε η αποστολή μας στο ελληνικό κέντρο, μέχρι και την τελευταία μέρα η συγκίνηση ήταν απερίγραπτη από όλους μας. Όλο το διάστημα οι επαφές του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ και του Hellenic Foundation δημιούργησαν αδελφικές σχέσεις, περνώντας μηνύματα τόσο στον ελληνισμό της διασποράς όσο και στον υπόλοιπο πληθυσμό. Μηνύματα αθλητισμού, πολιτισμού, πνεύματος Μαραθώνιου Δρόμου, μηνύματα ψυχικής και σωματικής δύναμης, ειρήνης, αγάπης, συμφιλίωσης.
Όσον αφορά το ενεργητικό του Hellenic Foundation είναι καθαρά κοινωνικό και συγκεκριμένα ο συνάνθρωπος μας, προσφέροντας μεγάλο έργο, κοινωνικό στον κάθε ένα ξεχωριστά. Η παρουσία η δική μας, των Μαραθωνοδρόμων, βοήθησε με τον τρόπο της την κοινωνία αυτή έχοντας την ανάγκη προπάντων της ηθικής υποστήριξης. Εμείς οφείλουμε από την πλευρά μας σαν Μαραθωνοδρόμοι του ομόνυμου Δήμου Μαραθώνα, να σταθούμε και να συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια και στο μεγάλο έργο που προσφέρει ο οργανισμός αυτός.
σικαγο2
Οι εκδηλώσεις που έγιναν για εμάς στην συγκεκριμένη αποστολή ήταν απερίγραπτες. Ακολούθησε επίσκεψη στο ελληνικό προξενείο όπου μας υποδέχθηκε η Πρόξενος, σε ένα από τα σπουδαία πνευματικά κέντρα της Πόλης του Chicago με την υποδοχή Ελλήνων ομογενών και υποστηρικτών του Hellenic Foundation, επίσης πήγαμε στο ελληνοαμερικάνικο σχολείο με την υποδοχή μαθητών και καθηγητών. Βέβαια πολύ σπουδαία ήταν και η υποδοχή της Μαραθώνιας Φλόγας στο «Greek Town», στο χώρο του νέου μουσείου Ελληνισμού. Οι στιγμές από όλους μας ήταν γεμάτες συγκίνηση και βέβαια υπερηφάνεια σαν λαός, παρά τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε, η φλόγα της αισιοδοξίας και της δύναμης πρέπει να μένει αναμμένη στις ψυχές όλων μας.
Η αδελφοποίηση ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ και Hellenic Foundation μας έφερε πολύ κοντά με την ομογένεια κρίνοντας απαραίτητη κάθε χρόνο τη συμμετοχή μας και τη συνοδεία της Μαραθώνιας Φλόγας. Εμείς, σαν Μαραθωνοδρόμοι του Δήμου Μαραθώνα, οφείλουμε να συμμετέχουμε και να συνδράμουμε στην σπουδαία προσπάθεια αυτή του Hellenic Foundation.
σικαγο3
Εκ μέρους του Δημάρχου Μαραθώνα, του Γ.Γ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., του Προέδρου Μαραθωνοδρόμων ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ και όλων των συμμετεχόντων αθλητών και συνοδών σε αυτή την αποστολή, ευχαριστούμε για άλλη μία φορά την ομογένειά μας και το Hellenic Foundation για την φιλοξενία και την υποδοχή που έκαναν για εμάς.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.