Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΟΕ - ΟΤΑ: Καταλήψεις δημαρχείων, ΧΥΤΑ, δρόμων

 ΟΤΑ.jpg

"Ή εμείς ή αυτοί ... Μόνο αγώνας!" Με αυτόν τον τρόπο τελειώνει η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ που στην πρόσφατη έκτακτη συνεδρίασή της εκτίμησε ότι τα νέα μέτρα αποτελούν ένα τσουνάμι εξόντωσης και ότι το δίλημμα της εκταμίευσης της έκτης δόσης του δανείου αποτελεί εκβιασμό. Μεταξύ άλλων Η ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ αναφέρει:
"Η οικονομική εξαθλίωση, οι πενιχρές αποδοχές, η καταλήστευση των συντάξεων, ο εργασιακός μεσαίωνας ας γίνουν επιτέλους ο συνδετικός κρίκος μιας ΤΑΞΗΣ ανθρώπων, της εργατικής τάξης, που βρίσκεται πλέον στο χείλος του γκρεμού και που δεν έχει πλέον άλλο δρόμο από το να διεκδικήσει την ΕΛΠΙΔΑ για ένα καλύτερο αύριο."
Με αυτόν τον τόνο προχώρησε σε κάλεσμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες με την εξαγγελία ενός πολύμορφου προγράμματος καθημερινής αγωνιστικής δράσης μέχρι και την 24ωρη απεργία στις 5 Οκτώβρη. Καλεί σε καταλήψεις σε δημαρχεία, δημοτικά αμαξοστάσια, ΧΥΤΑ και κεντρικές αρτηρίες.
Σήμερα το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν προγραμματίσει μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας.
Καταλήψεις σε δημαρχεία θα γίνουν αύριο από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου.
Ταυτόχρονα, θα γίνουν αποκλεισμοί κεντρικών οδών από τις 12.00 μέχρι τις 12.30 μ.μ.
Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή
Το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι στους δήμους θα απόσχουν από κάθε υπερωριακή εργασία. Τέλος, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου θα προχωρήσουν σε καταλήψεις των δημοτικών γκαράζ αλλά και των ΧΥΤΑ.

Επίσης, η Ομοσπονδία καλεί τα σωματεία των εργαζομένων να προχωρήσουν σε καταλήψεις των γραφείων προσωπικού, στις περιπτώσεις που ζητούνται στοιχεία ή πίνακες για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας.
Όπως φαίνεται, η εβδομάδα προβλέπεται εξαιρετικά θερμή, αφού όλο και περισσότεροι κλάδοι υιοθετούν πρακτικές πολιτικής και κινηματικής κλιμάκωσης του αγώνα.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.