Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ- ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ....παράδειγμα προς μίμηση...για τον Δήμο Μαραθώνα.

  Αρκεί ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο να βάλλουν και προβάλλουν την υλοποίηση της Ανακύκλωσης σαν 1η Προτεραιότητα για τον τόπο, μακρυά από πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες.


Το 2010 ο Δήμος Ελευσίνας  συνέχισε την οργάνωση της διαλογής στην πηγή και διαχειρίστηκε με πρότυπο και σύννομο τρόπο το σύνολο των αστικών στερεών αποβλήτων, τα οποία περιλαμβάνουν τα ακόλουθα ρεύματα:
1-Βιοαποδομήσιμα: συλλέγονται στους πράσινους κάδους και μέσω μεταφόρτωσης οδεύουν στον ΧΥΤΑ. Τμήμα των βιοαποδομησίμων λιπασματοποιούνται με τη συσκευή eco-pod μαζί με πράσινα απόβλητα είτε με οικιακή λιπασματοποίηση.
2-Συσκευασίες: συλλέγονται σε μπλε κάδους και οδεύουν προς ανακύκλωση στο ΚΔΑΥ Ελευσίνας
3-Ογκώδη οικιακά: συλλέγονται σε μεταλλικά skippers των 7 κμ και αφού τεμαχιστούν στο δημοτικό ΚΔΑΥ για να μειωθεί ο όγκος τους οδεύουν στο ΧΥΤΑ
4-Μπάζα (ΑΕΚΚ-απόβλητα εκσκαφών, κατασκευών, κατεδαφίσεων): συλλέγονται προαιρετικά για να μην αποτίθενται αυθαίρετα και οδεύουν προς αναπλάσεις (ΧΥΤΑ)

Συνέχεια στην Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.