Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΤΑ Ο ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ

15/9/2011     Στη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου και πανέμορφου Πολιτιστικού Κέντρου προχωρά η Δημοτική Αρχή του Μαραθώνα με σκοπό τη κάλυψη των αναγκών του νέου διευρυμένου Δήμου που καθημερινά αναδεικνύεται σε έναν ιδιαίτερα δυναμικό πόλο πολιτισμού και τουρισμού διεθνούς ακτινοβολίας.
Στόχος της δημιουργίας του Κέντρου είναι η πολιτιστική πλαισίωση και η τουριστική αξιοποίηση της Μαραθώνιας διαδρομής με δεδομένο τη διεθνή άνθηση των Μαραθωνίων δρόμων ανά την Υφήλιο και η ανάδειξη του ιστορικού Δήμου ως μητρόπολη του αθλήματος.
Το νέο υπερσύγχρονο και ιδιαίτερης αισθητικής αρχιτεκτονικής κτήριο αναπτύσσεται σε δύο ορόφους, έχει συνολικό εμβαδόν 1.997 τετρ. μέτρων και θα είναι βιοκλιματικό. Είναι χωροθετημένο μέσα στα όρια της Αφετηρίας του Κλασσικού Μαραθώνιου Δρόμου και εντάσσεται λειτουργικά και αισθητικά στο υφιστάμενο περιβάλλον.
Το πρώτο ουσιαστικό βήμα ώστε ο Μαραθώνας να αποκτήσει την ιδιόκτητη στέγη που αξίζει στην ιστορία του, έγινε ήδη στις 27 Ιουλίου 2011 με την έκδοση από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας Παλλήνης της οικοδομικής Αδείας ανέγερσης του κτηρίου ύστερα από αίτηση του Δημάρχου κ. Ιορδάνη Λουίζου.
«Πρόκειται για ένα όνειρο ετών για τον ιστορικό μας Δήμο» δήλωσε για το συγκεκριμένο έργο στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος ο οποίος βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού για την πλήρη χρηματοδότηση του από το πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α.

  Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.