Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ - Η "μεγάλη" ευκαιρία για την διάσωση των ορεινών ογκων του Δήμου σε Βαρνάβα και Γραμματικό - σύνταξη προτάσεων και τεχνικών δελτίων, ώστε να χρηματοδοτηθούν.

ΕΠΑΝΆΛΗΨΗ ΑΡΘΡΟΥ - ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Μια τεράστια ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη!!!

κ. Πρόεδρε της Τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα - Προωθήσατε τις προτάσεις σας στο κ. Δήμαρχο? κ. Δήμαρχε έχετε μεριμνήσει σχετικά?

Προς τον Δήμαρχο Μαραθώνα
κ. Ιορδάνη Λουίζο

Βαρνάβας Αττικής

Δράσεις 171,5 εκατ. για τη θωράκιση των δασών

Τα έργα έχουν τελικούς δικαιούχους δασαρχεία και οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στην ενεργοποίηση του προγράμματος «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος 2007 - 2013» προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προκηρύσσοντας δράσεις ύψους 171.586.962 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Θάνος Μωραΐτης, κάλεσε τους τελικούς δικαιούχους σε προετοιμασία και έγκαιρη υποβολή των προτάσεων τους, ώστε να υπάρξει ομαλή ροή χρηματοδότησης, για έργα δασοπροστασίας, που θα μπορέσουν να θωρακίσουν ευαίσθητες δασικές περιοχές της χώρας.

Πρόκειται για έργα που έχουν ως τελικούς δικαιούχους Δασαρχεία και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι καλούνται από την πλευρά τους στην σύνταξη προτάσεων και τεχνικών δελτίων, ώστε να χρηματοδοτηθούν.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται χρηματοδότηση ύψους 14.986.962 εκατ. ευρώ (μέτρο 125Β), για την διάνοιξη και βελτίωση δασικών οδικών δικτύων εντός των υπό εκμετάλλευση δασών με κύριο στόχο την αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση των δασών και δασικών εκτάσεων της χώρας, και τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης του ορεινού πληθυσμού και την ανάπτυξη του οικοτουρισμού.

Θα διατεθούν 40,5 εκατ. ευρώ για την εκτέλεση έργων αντιπυρικής προστασίας και εισαγωγή δράσεων πρόληψης (Μέτρο 226-δράση 1), όπως μελέτες αντιπυρικής προστασίας, διάνοιξη αντιπυρικών δασικών δρόμων, διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και βελτίωση υφιστάμενων, καθαρισμοί παρεδάφιας βλάστησης, κατασκευή και βελτίωση συστημάτων επιτήρησης, καινοτόμα συστήματα ανίχνευσης εντοπισμού πυρκαγιάς, βελτίωση και προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού επικοινωνίας.

Επιπλέον, 22,5 εκατ. ευρώ θα δοθούν για ορεινά υδρονομικά έργα, όπως προληπτικά-φυτοτεχνικά έργα καθώς και μικρά τεχνικά έργα ανάσχεσης πλημμυρών, διαμόρφωσης κοιτών (φράγματα, πρόβολοι, αναβαθμοί κλπ. - Μέτρο 226 - δράση 2).

Τέλος, πιστώσεις ύψους 93,6 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθούν για έργα αναδάσωσης- ορεινά αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα αποκατάστασης καμένων εκτάσεων (Μέτρο 226-δράση 3), όπως έργα αναδασώσεων για την αποκατάσταση των καμένων δασικών εκτάσεων, αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα αποκατάστασης δασοκομικού δυναμικού, υλοτομία, μεταφορά και απομάκρυνση καμένων δέντρων κλπ.


Ως τελική ημερομηνία υποβολής προτάσεων και τεχνικών δελτίων ορίστηκε η 30η Σεπτεμβρίου 2011.
Πηγή

Σχετικά θέματα με ένα κλικ:

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ – ΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ

Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010

ΘΕΜΑ: Κηρύξη αναδασωτέων περιοχών στα δημόσια, ιδιωτικά και διακατεχόμενα δάση και δασικές εκτάσεις.

Ορια της συνολικά καείσας έκτασης:

Ανατολικά: ………..

Δυτικά: Από Πυργάθι Γραμματικού (θάλασσα) ακολουθεί νότια μεταξύ καμένου -
άκαφτου Δημοσίου Δάσους Βαρνάβα μέχρι που συναντά τον ασφαλτόδρομο Βαρνάβα -
Παραλία Βαρνάβα ακολουθεί των χωματόδρομο μέχρι το Στρατόπεδο απ΄ εκεί στη
θέση Αγία Παρασκευή Βαρνάβα - Οικισμό Βαρνάβα - Ρέμμα Βαρνάβα μέχρι να
συναντήσει το όριο της κτηματικής Περιφέρειας Καπανδριτίου ακολουθεί όριο
καμένο - άκαφτο μέχρι τη θέση "Αγία Αννα" Καπανδριτίου - θέση Σοτίλεζα
Καπανδριτίου - Λίμνη Μαραθώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.