Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ημέρα Περιβάλλοντος στον Βαρνάβα

Φαίνεται πως το λαογραφικό μουσείο Βαρνάβα είναι ο μοναδικός φορέας που παράγει πολιτισμό στον τόπο μας. Άλλοι φορείς όπως  ο απαξιωμένος πλέον  Περιβαλλοντικός Σύλλογος (Νέων κατοίκων) αγρόν ηγόρασαν, παρά την πρόσφατη αλλαγή του Δ.Σ.
-------------

Για 8η συνεχή χρονιά το Διαδραστικό λαογραφικό μουσείο και το Ευρωπαϊκό μουσείο άρτου, που εδρεύουν στην κοινότητα Βαρνάβα του δήμου Μαραθώνα, τιμώντας την παγκόσμια ημέρα προστασίας του περιβάλλοντος, μοίρασαν δωρεάν άγρια δέντρα και φυτά στους πολίτες, που επισκέφτηκαν την Κυριακή 5 Ιουνίου τα δύο μουσεία.
Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη χλωρίδα της βόρειας Αττικής, καθώς τα προηγούμενα χρόνια από εθελοντές βοτανολόγους των δύο μουσείων έχει γίνει χαρτογράφηση και φωτογράφιση δέντρων και φυτών. Ήδη η Λαογραφική Εταιρεία  Βαρνάβα ετοιμάζεται να εκδώσει λεύκωμα και cd-rom με την παρουσίαση της χλωρίδας της περιοχής, η οποία δυστυχώς πλήγηκε από της πυρκαγιές των δύο τελευταίων ετών.  
Βαρνάβας Παγκόσμια Ημέρα για το περιβάλλον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.