Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά από απόφαση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Καλάμου, κ. Κωνσταντίνου Κιούση, των τοπικών συμβούλων κ. Δημήτρη Μαργέτα και κ. Δημήτρη Χορμοβίτη και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών και των κατοίκων του Καλάμου, συνεχίστηκαν αδιάκοπα με αποκορύφωμα την κινητοποίηση της Τετάρτης 2 Φεβρουαρίου 2011, κατά την οποία, και ύστερα από μήνυση, η οποία υποβλήθηκε από θιγόμενο ιδιοκτήτη, οι υπεύθυνοι της ΔΕΣΦΑ Α.Ε. και οι χειριστές των μηχανημάτων έργου, συνελήφθησαν κατά τη διαδικασία του αυτοφώρου με την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλάμου, κ. Κιούσης, οι τοπικοί σύμβουλοι κ. Μαργέτας και κ. Χορμοβίτης, ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας και δημοτικός σύμβουλος Ωρωπού κ. Κωνσταντίνος Λίτσας, και οι δικηγόροι κ. Βασίλειος Αλεξανδρής και κα. Μαρία Δέδε προσήλθαν αυτοβούλως στο Α.Τ. Καλάμου, προκειμένου να υποβάλλουν μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, υπογεγραμμένοι από τουλάχιστον 50 κατοίκους του Καλάμου. Την ίδια στιγμή, τους ανακοινώθηκε ότι είναι και οι ίδιοι κρατούμενοι, μετά από μήνυση της ΔΕΣΦΑ Α.Ε., για παρακώλυση έργου. Μετά από 5 περίπου ώρες παραμονής τους στο Α.Τ. Καλάμου και αφού δόθηκαν οι καταθέσεις, και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελέυθεροι.
Από την πλευρά όλων όσων αδίκως οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, μόνο και μόνο διότι υπερασπίζονται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ιδιοκτησίας, το σωστό και το δίκαιο για τον τόπο τους, σημειώνεται ότι:
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της περιοχής μας
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ σε κάθε περιβαλλοντική καταστροφή του τόπου μας
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ τις περιουσίες μας
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τις δυναμικές μας κινητοποιήσεις και περιμένουμε όλους εσάς να στηρίξετε τον δίκαιο αυτό αγώνα.

Από το Τοπικό Συμβούλιο Καλάμου και
Τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.