Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Τα μέλη και οι φίλοι του Μουσείου, έδωσαν το δικό τους μάθημα περιβαλλοντικής ευαισθησίας και συνείδησης. Παιδιά και γονείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα με ενθουσιασμό στο κάλεσμα και προχώρησαν στον εθελοντικό καθαρισμό των ακτών μας, καθαρίζοντας την παραλία Βαρνάβα
Τα παιδιά καθάρισαν την δική τους παραλία, την παραλία όπου το καλοκαίρι απολαμβάνουν τα μπάνια τους και έστειλαν  με την πράξη τους μήνυμα εθελοντισμού και περιβαλλοντικής ελπίδας. Οι παραλίες, τα δάση, το περιβάλλον είναι δικά μας πολύτιμα αγαθά, γι’ αυτό τα φροντίζουμε και τα προστατεύουμε. 
Συγχαίρουμε όλους όσους συμμετείχαν στους καθαρισμούς. Μετατρέπουμε την εμπειρία μας σε στάση ζωής και προσπαθούμε καθημερινά για καθαρές παραλίες, για καθαρό φυσικό περιβάλλον. 
Η πεντακάθαρη παραλία της τοπικής κοινότητας Βαρνάβα του Δήμου Μαραθώνα, σας περιμένει να την γνωρίσετε και να την απολαύσετε.
Καλό καλοκαίρι.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
    Ευρωπαϊκό έτος εθελοντισμού 2011 και το Δίκτυο εθελοντών της Λαογραφικής εταιρείας Βαρνάβα δήμου Μαραθώνα σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Μουσείο  Άρτου και το Διαδραστικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα πραγματοποίησαν  το Σάββατο 19 Μαρτίου καθαρισμό τμήματος της πανέμορφης παραλίας Βαρνάβα, με τη συμμετοχή και μαθητών καθώς και  εκπαιδευτικού από το Δημοτικό σχολείο Βαρνάβα . Η συγκεκριμένη δράση ήταν η πρώτη από τις δέκα οχτώ (18) δράσεις εθελοντισμού που θα πραγματοποιηθούν έως το τέλος   του  2011  στην  βορειοανατολική   Αττική   από   την Λαογραφική εταιρεία. Ο επικεφαλής του δικτύου εθελοντών Πέτρος Κατσίκης τόνισε «ότι οι κοινωνίες των πολιτών  ξεπερνούν σε αρκετές περιπτώσεις τους θεσμούς της πολιτείας οι οποίοι για διάφορους λόγους είναι ή παραμένουν αδρανείς. Από την άλλη πλευρά όμως δεν θα πρέπει να τα περιμένουμε όλα από το κράτος, ιδιαίτερα σήμερα στις δύσκολες συνθήκες που όλοι μας διανύουμε και βιώνουμε. Ο προγραμματισμός και η καλή θέληση μπορούν να προσφέρουν  σε πολλαπλά επίπεδα και να δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες στην κοινωνία των πολιτών ώστε ο εθελοντισμός να αναδειχθεί  πρώτη προτεραιότητα». Την συγκεκριμένη δράση στήριξαν οι χορηγοί ‘’φούρνοι Βλάχος’’ καθώς και η ταβέρνα ‘’Αίολος’’ στην παραλία Βαρνάβα. Η επόμενη δράση του δικτύου εθελοντών της Λαογραφικής Εταιρείας Βαρνάβα θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011 με την προσφορά ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης στο Ίδρυμα Παμμακάριστος στη Νέα Μάκρη του Δήμου Μαραθώνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.