Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Το δημαρχιακό ρολόι Μαραθώνα δείχνει ώρα Σπ. Λιβαθινού;

Το δημαρχιακό ρολόι <br> Μαραθώνα δείχνει <br> ώρα Σπ. Λιβαθινού;
Η ευπρέπεια και η διακριτικότητα σπανίζουν στις μέρες μας. Ιδιαίτερα στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, διαχρονικά η κατάσταση με την ποιότητα του πολιτικού προσωπικού σε αρκετές περιπτώσεις είναι απογοητευτική.

Κάποιοι θα την έλεγαν και επικίνδυνη, αν συνειδητοποιήσουμε ποιοί κατέχουν θέσεις εξουσίας και παίρνουν καθοριστικές αποφάσεις για τη ζωή των πολιτών και δη των παιδιών. Ας μην αναφερθούμε σε παραδείγματα διασπάθισης δημοσίου χρήματα, ύποπτων απ ευθείας αναθέσεων ή σπατάλης. Ο ιστορικός δήμος Μαραθώνα έχει καταρρεύσει. Η κοινωνία ''πλήρωσε πολύ βαριά'' εκείνο το εκκωφαντικό 50 και % που τον έστειλε στη δημαρχιακή καρέκλα. Το σύστημα διοίκησης ''κράσαρε" από την αδιαφορία, ανεπάρκεια, απειρία (ο καθένας κρίνει διαφορετικά) του κ. Ψηνάκη. Όμως δεν έχει απολύτως κανένα νόημα και ουσία το παρελθόν, καθώς αυτό που ''καίει''την τοπική κοινωνία είναι να συνέλθει ο δήμος μετά την αποχώρηση του κ. Ψηνάκη, ο οποίος πέρασε σαν ''οδοστρωτήρας''. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Το γράφουμε απλά σαν σε έκθεση παιδιού στο δημοτικό. Πάρα πολύ άσχημη. ''Ούτε ψύλλος στον κόρφο" του ανθρώπου, ο οποίος θα διαδεχτεί τον Ηλία Ψηνάκη. Τι να πρωτομαζέψει και τι να πρωτοργανώσει? Βεβαίως και θα γνωρίζειτην τραγική κατάσταση που παραλαμβάνει και προφανώς θα έχει θέληση, δύναμη, όρεξη και άξια ομάδα για να κάνει το ''θαύμα''. Ο Μαραθώνας βρίσκεται σε μία κινούμενη άμμο και βουλιάζει μέρα με τη μέρα. Ποιός είναι αυτός που μπορεί να τον βγάλει από αυτό το τέλμα και να τον οδηγήσει ξανά στην αξιοπρέπεια, την κανονικότητα της καθημερινότητας και τη χρηστή διοίκηση? Αυτό είναι το γιγαντιαίο ερώτημα που απασχολεί όλους. Η εφημερίδα αυτή από το πρώτο φύλλο που κρατάτε στα χέρια σας έως καιτο τελευταίο (όποτε κι αν έρθει εκείνη η ώρα) θα στηρίζει αταλάντευτα και χωρίς καμία αμφιβολία δυναμικούς ανθρώπους που έχουν εργαστεί σκληρά στη ζωή τους. Ανθρώπους που έδειξαν αλληλεγγύη και σεβασμό στα πολύ δύσκολα. Ανθρώπους που ''τα βρόντηξαν" κι έφυγαν τρέχοντας από θέσεις εξουσίας όταν αντιλήφθηκαν πως ''κάτι βρωμάει" στα πολύ ψηλά. Ανθρώπους που δεν έχουν ανάγκη από προβολή γιατί τη ''χόρτασαν'' στην επαγγελματική τους ζωή. Ανθρώπους που η οικογένεια και η φιλία είναι ιερή και πάνω απ όλα. Ανθρώπους που έχουν την οικονομική επιφάνεια από τη σκληρή εργασία τους που λέγαμε παραπάνω και δεν θα μπούνε ποτέ στον πειρασμό "να ανοίξουν το συρτάρι". Ανθρώπους πεντακάθαρους οι οποίοι είναι ακέριοι και δεν εκβιάζονται ήφοβούνται. Ανθρώπους που το ονομά τους είναι εγγύηση ήθους. Ανθρώπους που πρόσφεραν στην Ελλάδα. Ανθρώπους που εκτιμά όλο το πολιτικό φάσμα. Ανθρώπους που δεν κατεβαίνουν στον ''υπόνομο''της διαπλοκής και της εξυπηρέτησης ρυπαρών συμφερόντων. Ανθρώπους που περπατάνε με ψηλά το κεφάλι και σε κοιτάνε αντρίκια στα μάτια. Ανθρώπους που δεν διανοούνται να σου πούνε ψέμα για να υφαρπάξουν την ψήφο σου. Ανθρώπους αυτοδημιούργητους που δεν έχουν από πίσω τους "τζάκια". Ανθρώπους που η ενασχόληση με τα κοινά είναι βαθιά ψυχική ανάγκη για προσφορά και δημιουργία. Ανθρώπους τελικά που αν δεν εκλεγούν δεν θα πάθουν τίποτα. Γιατί δεν επιδιώκουν τη δημαρχιακή ''ταυτότητα'' για να νιώσουν "κάτι". Επειδή είναι ήδη "κάτι" από μικροί.
Όλα αυτά που διαβάσατε παραπέμπουν σε έναν άνθρωπο. Ο οποίος - αν τελικά αποφασίσει να είναι υποψήφιος δήμαρχος Μαραθώνα στις εκλογές του Μαίου του 2019 - είναι κατά τη δημοσιογραφική μας εκτίμηση ο κατάλληλος.Οι πολίτες αποφασίζουν και κρίνουν στην ελεύθερη δημοκρατία.Αλλά και ο δημοσιογράφος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα την αποψή του. Γιατί είναι και αυτός πολίτης. Δεν σημαίνει ότι έχει δίκιο ή το αλάθητο.Αλλά ούτε κι ''αν πέσει μέσα" είναι προφήτης ή μάγος.Οι πολίτες είναι οι μόνοι κριτές την ώρα της κάλπης. Μεγάλο μέρος της κοινωνίας του Μαραθώνα από το Γραμματικό, τον Βαρνάβα και το Καλέντζι μέχρι το Ζούμπερι και το πολύπαθο Μάτι στηρίζει με βάση την εικόνα που έχουμε τον Σπύρο Λιβαθινό. Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, ο πρώτος που αποχώρησε ηχηρά μετά από λίγους μήνες από την παράταξη του κ. Ψηνάκη, δείχνει μια μεγάλη δυναμική. Παραιτήθηκε από όλες τις θέσεις ευθύνης που κατείχε και προτίμησε να πει την αλήθεια στον κόσμο, από το να σιωπήσει για να κρατήσει τη ''δόξα''. Μια δόξα και καθολική αναγνώριση που τον συνοδεύει από έφηβο ποδοσφαιριστή στον Παναθηναικό και στην εθνική ομάδα. Αργότερα ως προπονητή και πρότινος ως ομοσπονδιακό τεχνικό. Αυτό είναι και το σημείο που παράκεντρα εξουσίας και οι ''αντιπαλοί" του επιχειρούν να του προσάψουν. Τον χαρακτηρίζουν ως ''πρώην ποδοσφαιριστή'' που δεν έχει τίποτα να προσφέρει στον Μαραθώνα, μπλέκοντας αυτό το άθλιο, κατάφωρα άδικο και προσβλητικό αφήγημα με το γεγονός ότι ήταν στον συνδυασμό του κ. Ψηνάκη και διετέλεσε πρώτος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Αμφισβητούν επίσης την καθημερινή κοινωνική προσφορά του Σπύρου Λιβαθινού, ο οποίος ό,τι κάνει το κάνει άδολα και αγνά.
Δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο προς το παρόν. Και μία δημοσιογραφική διευκρίνιση: Αν ο κ. Λιβαθινός είναι τελικά υποψήφιος δήμαρχος Μαραθώνα, αν κάνει καμιά ''στραβή'' στην προεκλογική του εκστρατεία εννοείται πως θα το στηλιτεύσουμε. Και να τελικά εκλεγεί δήμαρχος και υποπέσει σε οποιοδήποτε ολίσθημα ή λανθασμένη απόφαση φυσικά και θα το καυτηριάσουμε. Σήμερα το τοπίο παραμένει θολό ως προς τη διεκδίκηση της δημαρχίας του Μαραθώνα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι την πενταετία 2019 - 2024 θα διοικεί κάποιος άλλος από τον κ. Ψηνάκη. Θα είναι ο Σπύρος Λιβαθινός? Αυτό εξαρτάται από τόσες μεταβλητές και εξελίξεις που ούτε ο πιο έμπειρος πολιτικός αναλυτής θα μπορούσε να διαβλέψει. Όπως και νάχει η προεκλογική ''κούρσα'' στον Μαραθώνα δεν θα είναι σπριντ αλλά πραγματικός Μαραθώνειος...
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο'' ανατολικής Αττικής
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.