Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Μαραθώνας: Ένα απέραντο μπάχαλο, χωρίς αρχή και τέλος

Του Σπύρου Παππά

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, παρακολουθούμε να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας ένα στυλ διοίκησης του Δήμου Μαραθώνος, το οποίο δεν έχει προηγούμενο και μόνο με θέατρο του παραλόγου μπορεί να συγκριθεί. 

Η διάσταση απόψεων, μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων και του Δημάρχου κ. Ψηνάκη, έγινε από την αρχή της θητείας τους ορατή. Κλιμακώθηκε στην πορεία και με τα τραγικά γεγονότα του Ιουλίου κατέληξε στην (σχεδόν) ομόφωνη απόφαση για την αποπομπή του Δημάρχου. Όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί πόσο επιζήμια για τον Δήμο μας ήταν η Διοίκηση Ψηνάκη.

Φταίει μόνο ο κ. Ψηνάκης ; Φυσικά και όχι ! Οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι φταίνε εξίσου το ίδιο, αν όχι περισσότερο και τούτο γιατί η πλειονότητα, γέννημα θρέμμα της περιοχής, όφειλαν να δείξουν τον προσήκοντα ζήλο και αγάπη καθώς και την ανάλογη υπευθυνότητα για τον τόπο τους. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αντί να εκτελέσουν με αυταπάρνηση τα καθήκοντά τους, ακολούθησαν (στην πλειοψηφία τους) δική τους στρατηγική (παραιτήσεις, ανεξαρτητοποιήσεις), σύμφωνα με τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και στόχους, έχοντας στραμμένο το βλέμμα τους στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Η ριζική διαφωνία για τον τρόπο διακυβέρνησης του Δήμου και την στελέχωσή του, απέδειξε αφενός μεν την απειρία και αδιαφορία του Δημάρχου σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφετέρου δε την ανικανότητα των Δημοτικών Συμβούλων να ανταποκριθούν με επάρκεια στα καθήκοντά τους. Το απέδειξαν περίτρανα και το αποδεικνύουν καθημερινά, με τις πράξεις και τις παραλήψεις τους, με αποκορύφωμα την τραγική διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Η κατάσταση στο Δήμο Μαραθώνος είναι τραγική. Δεν λειτουργεί τίποτα. Εάν υπήρχε λίγη ευθιξία ο Δήμος θα έπρεπε, από σήμερα και μέχρι τις εκλογές του Μαΐου, να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Εν κατακλείδι, η Δημοτική Αρχή Ψηνάκη χαρακτηρίζεται, αδιαμφισβήτητα, από ανευθυνότητα, ανικανότητα και αδιαφορία. Οι προσωπικές στρατηγικές και τα θέλω του κάθε Δημοτικού Συμβούλου, δεν άφηναν περιθώριο για συναίνεση και συνεργασία. Δεν κατάφεραν (4 χρόνια) να συγκεράσουν τις όποιες διαφωνίες και διαφορές μεταξύ τους και να δώσουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Αντιθέτως, οι προσωπικές έριδες και φιλοδοξίες βούλιαξαν γρήγορα «το καράβι», που λέγεται Δήμος Μαραθώνος, και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε και τα βιώνουμε καθημερινά.

Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι, στην πλειοψηφία τους, αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, θεωρούνται αφερέγγυοι για την Διοίκηση του Δήμου Μαραθώνος και θα έπρεπε, αφού πρωτίστως ζητήσουν συγγνώμη από τους πολίτες, να το ξανασκεφτούν πριν θέσουν ξανά υποψηφιότητα στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές!


* Ο Σπύρος Παππάς είναι καθηγητής, πρώην άμισθος σύμβουλος σε θέματα Παιδείας του Δήμου Μαραθώνος
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.