Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ: Παρέλαση υπόπτων – Εισαγγελέας καλεί Δούρου, Ψινάκη και άλλους 18 για τη φωτιά στο Μάτι

Παρέλαση υπόπτων μετά από αίτημα εισαγγελέα για την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι. Όλοι έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων, συμπεριλαμβανομένων των Δούρου, Ψινάκη, καθώς και οι πρώην αρχηγοί Πυροσβεστικής και ΕΛΑΣ και ο πρώην γ.γ. Πολιτικής Προστασίας.

Είναι καιρός να επιρριφθούν ευθύνες για την ανευθυνότητα και την έλλειψη ικανότητας στη διαχείριση κρίσεων που οδήγησε στον θάνατο δεκάδες ανθρώπους.
Οι εισαγγελείς Ζαγοραίος, Φιστόπουλος και Σπυρόπουλος καλούν την ερχόμενη εβδομάδα περίπου 20 άτομα ως υπόπτους τέλεσης αξιόποινων πράξεων για να δώσουν εξηγήσεις για τυχόν πράξεις ή παραλήψεις που οδήγησαν στο θάνατο 99 ατόμων κατά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι.
Με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, οι εισαγγελείς που διενήργησαν την έρευνα καλούν μεταξύ άλλων σε ανωμοτί εξηγήσεις: την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου – η οποία ήδη έχει κληθεί ως ύποπτη και για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα τον περασμένο Νοέμβριο -, τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, τον δήμαρχο Ραφήνας Ευάγγελο Μπουρνούς, τον πρώην γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, τον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής Σωτήρη Τερζούδη, τον πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνο Τσουβάλα, καθως και στελέχη της πολιτικής προστασίας, της ΕΛΑΣ, της πυροσβεστικής και του Λιμενικού.
Οι κλήσεις έγιναν σχεδόν δυόμιση μήνες αφότου άρχισε η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.