Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Βαρνάβας - Άλλη μια χρονιά ... επί τα χείρω.


 Αφορμή μου έδωσε πάλι το γνωστό πρόβλημα της οδικής ασφάλειας (οδηγών & πεζών) από την έλλειψη δημοτικού φωτισμού ( καμένες λάμπες, εδώ και ένα μήνα) η εποχική ομίχλη, οι διαγραμμίσεις και οι ανύπαρκτες μπάρες ασφάλειας,  σε κεντρικούς ή περιφερειακούς δρόμους.
 Πέρασαν συνολικά (8+4) δώδεκα σκληρά χρόνια με τις παρατηρήσεις του συμπολίτη μας Γιάννη Γαλατά να ισχύουν ακόμα (σχετικά εδώ).
Έκτοτε πέρασαν διάφοροι δήμαρχοι/αντιδήμαρχοι και κοινοτάρχες χωρίς να αλλάξουν απολύτως τίποτα στον έρημο αυτόν τον τόπο. Μάλλον άλλαξαν πολλά  επί τα χείρω... από αδιαφορία  ή ανικανότητα.
Αποφάσισα λοιπόν να ασχοληθώ προσωπικά με το θέμα θέλοντας να επιταχύνω την όποια λύση.  Πριν ένα μήνα ειδοποίησα την τοπική κοινότητα ώστε να καταγράψουν και να φροντίσουν για την αποκατάσταση του προβλήματος. Έκτοτε και μέχρι σήμερα  3φορές τουλάχιστο φρόντισα και υπενθύμιζα στην αρμόδια υπάλληλο της κοινότητας την εκκρεμότητα, χωρίς να είναι σε θέση να με ενημερώσει για οποιοδήποτε πρόοδο.
Τέλος σήμερα αποφάσισα τελικά να πάρω στο τηλέφωνο τους αρμόδιους ηλεκτροφωτισμού της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου τους οποίου δεν βρήκα. Μίλησα όμως με κα Σωτήρχου τον κο Τσαγλιώτη, αλλά και κα Ασημακοπούλου (τοπική πρόεδρο Βαρνάβα) για το πρόβλημα, παίρνοντας την διαβεβαίωση ότι θα εξετάσουν το θέμα με τα συνεργεία και θα με ενημερώσουν αύριο.
Πολύ φοβούμαι φίλοι μου ότι δυστυχώς το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί φέτος λόγω φόρτου εργασιών των συνεργείων, Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί κ.α, ... καλή νέα χρονιά και βλέπουμε....
Το γεγονός αυτό μαζί με άλλα σοβαρά θέματα έρχεται να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά ότι:

ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ.

Διαβάστε σχετικά:

Αναγνώστης καταγγέλλει την έλλειψη φωτισμού στην περιοχή του Βαρνάβα.

 Είμαι κάτοικος Οικισμού του Βαρνάβα Μαραθώνα.

Μένουμε σε μια απομονωμένη περιοχή εκτός του χωριού σε αγροτικό δρόμο.
Το πρόβλημα μας είναι ότι δεν έχουμε Δημοτικό φωτισμό εδώ και 2 μήνες και πλέον!

Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε και με την εγκληματικότητα στα ύψη, κανένας δεν δίνει σημασία στο σοβαρό πρόβλημα μας!

Συνέχεια άρθρου ΕΔΩ

ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ:ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ- ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΚΙΝΔΥΝΟ ΟΔΗΓOI ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤA

ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ   27.8.15                                                                                                       
  • · Δήμαρχο κ. Η.Ψηνάκη
  • · Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
  • · Αντιδημάρχους Κώστα Λάσκο και Χρήστο Στάμου
  • · Τεχνική Υπηρεσία Γραμματεία
  • · Γραμματεία Δημοτικού Συμβουλίου
  • · Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
  • · Δημοτική Κοινότητα Βαρνάβα
  • · Πρωτόκολλο Δήμου
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΑΡΝΑΒΑ                                 
  • Χαρ. Ασημακοπούλου
Σχετ. Α.Π 32028/3-12-2014
Συνέχεια Άρθρου ΕΔΩ
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

2 σχόλια:

  1. Αχαΐρευτοι αιρετοί, διακοσμητικά στοιχεία ανίκανοι κομπλεξικοί βάλθηκαν να μας τρελάνουν. Μας εμπαίζουν με τα αυτονόητα φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Μιχάλη πόσο δίκιο έχετε. Η αδιαφορία και η ανικανότητα τους δεν περιγράφεται. Καταστρέφονται τα αυτοκίνητά μας από τις άπειρες λακκούβες, δυστυχήματα και θάνατοι από την έλλειψη οδικής ασφάλειας, δρόμοι χωρίς στοιχειώδη φωτισμό και τόσα άλλα.
    Κι όμως πληρώνουμε αυτούς τους άχρηστους για να καμώνονται ότι κάτι κάνουν και από κόμπλεξ να το παίζουν και εξουσία τα βλαμμένα.
    Στην επιχείρηση που έχουμε δεν θα τους παίρναμε ούτε για να καθαρίζουν.
    Εγώ και ο άντρας μου είμαστε συστηματικοί αναγνώστες σας και σας συγχαίρουμε για τον καθαρό και ντόμπρο λόγο σας για τα κακώς κείμενα στον δήμο μας και όχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.