Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Σάββατο μεσημέρι φτάνει το «Μάτι» του κυκλώνα κοντά στην Αττική! - Θηριώδη κύματα θα «σφυροκοπούν» τις ακτές

Ακολουθεί, Καιρός Βαρνάβας, 7ήμερη πρόγνωση

Σάββατο μεσημέρι φτάνει το «Μάτι» του κυκλώνα κοντά στην Αττική! - Θηριώδη κύματα θα «σφυροκοπούν» τις ακτέςΚύματα 11 μέτρων μεταξύ Κρήτης και Πελοπονήσου και άφιξη του «ματιού» του κυκλώνα κοντά στην Αττική θα έχουμε μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου
Την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα που θα επηρεάσει τις επόμενες ώρες και μέχρι την Κυριακή αρκετές περιοχές της χώρας παρακολουθούν οι επιστήμονες.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών έδωσε στη δημοσιότητα νέους χάρτες με τις περιοχές που θα επηρεαστούν και τα ύψη βροχής που θα πέσουν μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου.
Τα γαλάζια και μπλε χρώματα δίνουν τα ύψη βροχής ανά τρίωρο. Πάνω αριστερά δίνεται η θέση του φαινομένου στις 1500 της Παρασκευής 28/09, πάνω δεξιά στις 2100, κάτω αριστερά στις 0900 του Σαββάτου 29/09 και κάτω δεξιά στις 1500 του Σαββάτου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κέντρο του κυκλώνα αναμένεται να φτάσει στις νότιες ακτές της Πελοποννήσου στο τρίωρο 15:00-18:00 του Σαββάτου.
Το δεύτερο εντυπωσιακό στοιχείο που επισημαίνουν οι επιστήμονες είναι ότι με βάση το κυματικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr, όπου το μεσημέρι του Σαββάτου το ύψος κύματος μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης θα ξεπερνά τα 11 μέτρα!

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΜΥ το βράδυ της Πέμπτης, το φαινόμενο θα εξελιχθεί σε δύο φάσεις.
Η πρώτη θα περιλαμβάνει σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, την περιοχή της Κρήτης, καθώς και στη νότια Πελοπόννησο. Σταδιακά, κατά τη διάρκεια της ημέρας, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, καθώς στροβιλίζεται αυτός ο πρώτος σχηματισμός, θα κινηθεί βορειότερα και θα επηρεάσει την Αττική, κυρίως τα νότια και τα ανατολικά του νομού.
Στη συνέχεια θα υπάρξει ένα μικρό και πρόσκαιρο «σπάσιμο» για να ακολουθήσει η δεύτερη φάση του φαινομένου. Έτσι από το Σάββατο θα υπάρξει νέα ένταση των βροχοπτώσεων στη νότια και ανατολική Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη ενώ από το απόγευμα και μετά θα υπάρχει επέκταση των φαινομένων προς τα ανατολικότερα.
Την Κυριακή, τέλος, σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση της ΕΜΥ η κακοκαιρία θα περάσει μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου στις νότιες Κυκλάδες και σταδιακά θα αρχίσει να εξομαλύνεται η κατάστασή.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: 

Καιρός Βαρνάβας, 7ήμερη πρόγνωση

Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.