Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Στο Ντουμάνι (Ωρωπού) ρίχνουν αποκαΐδια και οικοδομικά υλικά από το Μάτι;

Σε μια άκρως σημαντική καταγγελία προέβη ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ωρωπού κ. Μιχάλης Χασιώτης κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μαρκόπουλο.

Ο κ. Μιχ. Χασιώτης, αφού  χαρακτήρισε την απώλεια εκατό συνανθρώπων μας στην πυρκαγιά στο Μάτι δολοφονία, κατήγγειλε ότι υπάρχουν υπόνοιες ότι, στο παλιό Λατομείο  Ντουμάνι, παράνομα μεταφέρονται αποκαΐδια, που είναι τοξικά, αλλά και οικοδομικά υλικά από τις κατεδαφίσεις σπιτιών από την περιοχή, τα οποία στη συνέχεια σκεπάζονται με χώμα.
Μάλιστα ο  κ. Μιχάλης Χασιώτης παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο και σχετική φωτογραφία από επιτόπια έρευνα που έκανε η Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού, όπου δείχνει τα αποκαΐδια να είναι σκεπασμένα με χώμα  και ζήτησε από τον Δήμαρχο κ. Θωμά Ρούσση να διερευνηθεί  άμεσα το θέμα γιατί είναι πολύ σοβαρό.
Κατέθεσε  δε και πρόταση, να μεταβούν σήμερα ο Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι στο χώρο του Ντουμάνι και να προβούν σε  επιτόπιο έλεγχο. Κι αυτό γιατί μετά από παλαιότερη πρόταση του κ. Μιχ. Χασιώτη, όταν αποκαλύφτηκε η ύπαρξη ΦΕΚ για την κατασκευή ΧΥΤΥ στην περιοχή, είχε ομόφωνα αποφασιστεί το παλιό Λατομείο  να μετατραπεί σε Πολιτιστικό Πολυχώρο και να κατασκευαστεί θέατρο.
Ο Δήμαρχος κ. Θωμάς Ρούσσης απάντησε ότι δεν έχει περιέλθει σε γνώση του καμία τέτοια καταγγελία και είπε ότι τη Δευτέρα θα αποστείλει επιτόπου την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για να κάνει το σχετικό έλεγχο.
Ο κ. Μιχ. Χασιώτης πρότεινε να γίνει, σήμερα, η αυτοψία και να μεταβούν στο παλιό Λατομείο του Ντουμάνι ο Δήμαρχος, ό ίδιος και όποιος άλλος δημοτικός σύμβουλος επιθυμεί. Πρόταση η οποία δεν έγινε, τελικά, αποδεκτή καθώς ο κ. Ρούσσης είπε ότι «εμείς δεν είμαστε Ράμπο για να κάνουμε τέτοιο έλεγχο». «Δεν έχω αντίρρηση, αλλά να πάνε οι αρμόδιοι και αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, θα πάμε κι εμείς», κατέληξε.
       
   
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.