Σάββατο 19 Μαΐου 2018

«Χρυσοί» Ναυαγοσώστες στο Δήμο Μαραθώνα!!!


Δριμεία κριτική δέχτηκε η Δημοτική Αρχή του δήμου Μαραθώνα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 15/5, από τον Στέργιο Τσίρκα, επικεφαλής της «Ενωμένης Πολιτείας», για το ύψος της προβλεπόμενης δαπάνης των 107.556€!!! για την πρόσληψη πέντε (5) ναυαγοσωστών κατά τους μήνες Ιούνιο - Σεπτέμβριο 2018.
Μάλιστα το οξύμωρο είναι ότι τα 21.150€ θα δοθούν με απ’ ευθείας ανάθεση εξαιτίας της ολιγωρίας και της καθυστέρησης της δημοτικής αρχής του δημάρχου Ηλία Ψηνάκη να προκηρύξει διαγωνισμό για την κάλυψη των θέσεων.
Ο Στέργιος Τσίρκας στην τοποθέτησή του υπενθύμισε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι το 2017 δαπανήθηκε το ποσό των 50.000€ πάλι για πέντε (5) θέσεις και ότι το σημερινό κόστος παρ’ όλο τον επιπλέον μήνα και την μίσθωση ενός μικρού σκάφους, για τις ανάγκες των ναυαγοσωστών βάσει του νέου νόμου (ΠΔ 3, αριθμός φύλλου 61/4.4.2018, τεύχος πρώτο), δεν δικαιολογεί την προβλεπόμενη δαπάνη των 107.556€.
Τόνισε δε με έμφαση ότι η καθυστέρηση των διαδικασιών και η απ’ ευθείας ανάθεση με την καταβολή των 21.150€, αφήνουν πολλά ερωτηματικά για την ολιγωρία της δημοτικής αρχής να διαφυλάξει τα συμφέροντα του Δήμου Μαραθώνος και κατ’ επέκταση των δημοτών του.
Φυσικά, είπε, προέχει η ασφάλεια των λουομένων και πως με κανένα τρόπο η ανθρώπινη ζωή δεν εκτιμάται με ΕΥΡΩ. Για τον λόγο αυτό θα ψηφίσει την αναγκαιότητα της κάλυψης των θέσεων αλλά θεωρεί ότι η εκτέλεση της διαδικασίας έχει καταστρατηγηθεί εις βάρος του Δήμου.
Στη συνέχεια παίρνοντας τον λόγο η δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κα Πόπη Πατεράκη μίλησε για τυχόν παραποίηση της απόφασης της οικονομικής επιτροπής σχετικά με την αναμόρφωση. Έφερε δε, ως παράδειγμα το Δήμο Χαλκίδας όπου με περισσότερους ναυαγοσώστες η προκήρυξη του διαγωνισμού ήταν κατά 30.000€ λιγότερη και φυσικά χωρίς απ’ ευθείας ανάθεση!!!
 https://www.dimotisnews.gr
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.