Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Ποιες παραλίες στον δήμο Μαραθώνα πήραν γαλάζια σημαία

galazies simees1464202807
Τη δεύτερη θέση – ανάμεσα σε 47 χώρες – κατέχει η Ελλάδα στις βραβεύσεις
ακτών και μαρινών, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία».

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως , με 519 βραβευμένες ακτές. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 12% των συνολικών βραβεύσεων.
Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 89 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.687 ακτές,  679 μαρίνες και 55 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.
Η ετήσια αναγγελία των βραβεύσεων του Προγράμματος  «Γαλάζια Σημαία», έλαβε χώρα στο Παράλιο Άστρος, παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμού.
Στον δήμο Μαραθώνα για φέτος έχουμε δύο παραλίες με το βραβείο της Γαλάζιας Σημαίας,με την μία να είναι στο Καράβι του Σχινιά και την άλλη στην Μπρέξιζα στην Ν.Μάκρη.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.