Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Πολεμική Αεροπορία: Το ανατριχιαστικό βίντεο για την ιστορία των “μπλε φτερών” που προκαλεί ρίγη υπερηφάνειας

Ρίγη υπερηφάνειας προκαλεί το εντυπωσιακό βίντεο με την ιστορία των «μπλέ φτερών» που αναβιώνει μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Σε 212 δευτερόλεπτα συγκεντρώθηκαν μερικές από τις πολλές ένδοξες σελίδες που έγραψαν στην Ιστορία της Πολεμικής μας Αεροπορίας τα Α-7 Corsair, Mirage F-1, Fantom RF-4, τα θρυλικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας Albatros, ενώ στα υπόστεγα οι επισκέπτες μπορούν να βρουν μέχρι και καταδιωκτικά Stuka τα οποία ανελκύθηκαν από τα νερά του Αιγαίου.
Eκτός από τα «κομμάτια» της πολεμικής αεροπορίας της χώρας μας, στο Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας, υπάρχουν και κουφάρια από τα εχθρικά αεροσκάφη που επιτέθηκαν στη χώρα μας κατά την εποποιία του 1940. Πάντως ένα από τα πλέον συγκλονιστικά εκθέματα είναι ένα βαρύ βρετανικό καταδιωκτικό Bofighter της RAF.
ανέλκυση συντριμμιών α/φών του Β΄ Π.Π. Η δραστηριότητα αυτή, η οποία στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένη και γνωστή με τον όρο Aviation Archeology (Αεροπορική Αρχαιολογία), διενεργείται τόσο από Μουσείου όσο και από ιδιωτικούς φορείς.
Μικτή ομάδα απαρτιζόμενη από προσωπικό του Μ/ΠΑ και την ειδική ομάδα βατραχανθρώπων της Αεροπορίας (ΜΑΚ/ΚΟΣΥΘΕ), ανέλκυσαν τον Μάιο του 93 τα υπολείμματα ενός βρετανικού βομβαρδιστικού Blenheim Mk.I από τη λίμνη της Μικρής Πρέσπας. Ωστόσο το πιο ολοκληρωμένο σχετικό εγχείρημα (οργανωμένο από τους ίδιους φορείς) ήταν η θεαματική ανέλκυση ενός βρετανικού Blenheim Mk.IV F, που καταρρίφθηκε πριν την Μάχη της Κρήτης, από τα ανοιχτά του Ρεθύμνου τον Ιούλιο του 1996.
Μία άλλη πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία αποτελεί η δημιουργία συλλογής τροχοφόρων οχημάτων μουσειακού χαρακτήρα. Το πιο ενδιαφέρον έκθεμα αυτής της συλλογής αποτελεί ένα σπάνιο νοσοκομειακό όχημα Dodge του Β΄ Π.Π., το οποίο ύστερα από επίπονη ανακατασκευή έχει πάρει τη μορφή που είχαν τα οχήματα της Αεροπορίας τη δεκαετία του ΄50.
Το νοσοκομειακό πλαισιώνεται από ένα Willys Jeep (τζιπ) και μία μοτοσικλέτα Νorton που χρησιμοποιήθηκε παλιά από την Αερονομία, ένα όχημα Dodge μεταφοράς βομβών καθώς και ένα επίσης όχημα Dodge μεταφοράς προσωπικού. Υπάρχουν επίσης ένα τεθωρακισμένο Μ8, ένα επιτελικό Scout, ένα πυροσβεστικό Unimog και ένας γαλλικής κατασκευής τράκτορας.
onalert.gr
 Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.