Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Κρίσιμες ώρες αύριο: Σε ζωντανή μετάδοση η εισήγηση Τσίπρα στο υπουργικό: Πάμε για σκηνικό 1987 επί Α.Παπανδρέου;

Θα μεταδοθεί ζωντανή η εισήγηση του Α.Τσίπρα αύριο στο έκτακτο υπουργικό Συμβούλιο ενώ θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των υπουργών σε μια κίνηση που θυμίζει Α.Παπανδρέου (βίντεο παρακάτω) στο υπουργικό συμβούλιο του 1987. H αυριανή ημέρα θεωρείται πολύ κρίσιμη.

Φαίνεται ότι το σκηνικό έχει στηθεί, τα πιόνια κουνούνται με ταχύτατους ρυθμούς.  Αύριο θα λάβει χώρα η έβδομη σύνοδος του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Τουρκίας-Ρωσίας ενώ μεθαύριο θα πραγματοποιηθεί η τριμερής σύνοδος κορυφής Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν.
Συνεπώς, κρίσιμες ημέρες, κρίσιμες ώρες, κρίσιμες αποφάσεις…
Στις 11.00 το πρωί θα συνεδριάσει εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.
Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν οι εξελίξεις γύρω από το Σκοπιανό – αλλά και οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς και η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Ανδριανούπολης.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί, στον απόηχο της κόντρας της ελληνικής κυβέρνησης με την Τουρκία για τους δύο στρατιωτικούς, αλλά και των ενημερώσεων του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για το Σκοπιανό.
Σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα θα μεταδοθεί ζωντανά ενώ θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των υπουργών, ανάμεσα στους οποίους θα είναι ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.
Γάλλος πρέσβης: Nα μπει τέλος στην τουρκική προκλητικότητα
«Προφανώς» ήταν η απάντηση του Γάλλου πρέσβη στην Ελλάδα, όταν ρωτήθηκε αν πρέπει να μπει ένα τέλος στην τουρκική προκλητικότητα
Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα βγει τον Αύγουστο από το πρόγραμμα εξέφρασε ο Γάλλος πρέσβης Κριστόφ Σαντεπί, μιλώντας στην ΕΡΤ1. Ο κ. Σαντεπί έκανε λόγο για αποτελέσματα, όχι μόνο για το δημοσιονομικό πλεόνασμα, «έχουμε ξανά ανάπτυξη» είπε και σημείωσε ότι «η ανεργία μειώνεται».
Ο κ. Σαντεπί σημείωσε πως η λέξη κλειδί από τον Αύγουστο και μετά θα είναι η εμπιστοσύνη, καθώς θα πρέπει οι Έλληνες να πιστέψουν στον εαυτό τους και να αποφασίζουν εκείνοι για τις μεταρρυθμίσεις. Αναφερόμενος στο χρέος είπε πως θα πρέπει να βρεθεί λύση πριν από τον Αύγουστο.
Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα, είπε «προφανώς, οι σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας, αφορούν και τη Γαλλία και ολόκληρη την ΕΕ».
Υπενθύμισε τη σαφή θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την προηγούμενη εβδομάδα σε αυτό το θέμα και υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι «διάλογος και συνεργασία είναι σημαντικά όχι μόνο για τη Γαλλία, αλλά και για την Ευρώπη.
«Ξέρετε ότι ο Γάλλος πρόεδρος είχε την προηγούμενη εβδομάδα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Ερντογάν και υπογράμμισε σε αυτή ότι ο διάλογος και η συνεργασία έχουν πολύ μεγάλη σημασία και για την Κύπρο και στο Αιγαίο», συμπλήρωσε.
Δηλώσεις πρέσβη Γαλλίας
 
Συνάντηση Ερντογάν-Πούτιν-Ρουχανί στην Άγκυρα και Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ρωσίας-Τουρκίας
Τριμερής σύνοδος κορυφής Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν για τη Συρία θα διεξαχθεί την Τετάρτη στις 4 Απριλίου στην Άγκυρα για την εξεύρεση πολιτική λύσης στη Συρία.
Όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας, οι Πρόεδροι Ερντογάν, Πούτιν και Ρουχανί θα συζητήσουν για τη διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, τις περιοχές αποκλιμάκωσης της έντασης και τα βήματα που θα ακολουθηθούν προκειμένου να υπάρξει πολιτική λύση καθώς και για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Μία ημέρα πριν από την σύνοδο κορυφής για τη Συρία, την Τρίτη 3 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η έβδομη σύνοδος του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Τουρκίας-Ρωσίας, στην οποία θα προεδρεύσουν ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογος του Βλαντίμιρ Πούτιν, όπου θα εξεταστούν διεξοδικά οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.
Σχετικά με το οικονομικό σκέλος, θα τεθούν στο τραπέζι σημαντικά θέματα όπως ο αγωγός Τουρκικό Ρεύμα, ο Πυρηνικός Σταθμός Ακούγιου και το αντιαεροπορικό σύστημα S-400.
Οι Ερντογάν και Πούτιν εξάλλου, θα παραστούν στην επίσημη τελετή θεμελίωσης του πρώτου Σταθμού παραγωγής Πυρηνικής Ενέργειας της Τουρκίας, το οποίο βρίσκεται στην επαρχία της Μερσίνας.
Παράλληλα, ο Τούρκος Πρόεδρος θα έχει διμερή συνάντηση και με τον Πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ρουχανί, με τον οποίο θα συζητήσουν διμερείς σχέσεις καθώς και περιφερειακά ζητήματα, σύμφωνα με την Τουρκική Προεδρία.
Δείτε το ρεπορτάζ
To Yπουργικό Συμβούλιο του 1987

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.