Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

''Έκρηξη'' δημοφιλίας του Σπύρου Λιβαθινού στον Μαραθώνα

Στην ''έκρηξη'' της δημοφιλίας του Σπύρου Λιβαθινού στον δήμο Μαραθώνα αναφέρεται το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας "ανατολική ακτή" που κυκλοφορεί.

Ένας ''χείμαρρος'' αγανάκτησης από τους πολίτες του δήμου Μαραθώνα αλλά και μία συντονισμένη πολιτική επίθεση της αντιπολίτευσης παρασύρουν τον δήμαρχο Ηλία Ψηνάκη.
Η απαράδεκτη - όπως τη χαρακτηρίζουν - τακτική της αδιαφορίας του για τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής σε συνδυασμό με το πολύ κουραστικό πλέον life style προφίλ του έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Το τελευταίο διάστημα ακόμη και ο ίδιος μοιάζει να έχει αρχίσει να καταλαβαίνει το ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε βάρος του και ετοιμάζει "ηρωική έξοδο" στο τέλος της θητείας του. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τον κ. Ψηνάκη και όλοι πλέον ελπίζουν στην επόμενη ημέρα. Μιά ημέρα που θα βρει τον δήμο Μαραθώνα στην "εντατική" και θα πρέπει να "αναρρώσει" σύντομα σε όλα τα επίπεδα.
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η κοινωνία αναζητά εναγωνίως τον άνθρωπο που θα μπορέσει να "βάλει πλάτη" και να αναλάβει το βαρύ φορτίο της διοίκησης.
Η εικόνα έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει. Επίσημα δεν υπάρχει τίποτα. Καμία ανακοίνωση ή δήλωση έστω και με υπονοούμενο. Καμία ηχηρή ενέργεια. Κανένα ουσιαστικό βήμα. Στο πολιτικό παρασκήνιο όμως, το όνομα του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Μαραθώνα και ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Σπύρου Λιβαθινού είναι στην κορυφή των συζητήσεων. Η ατζέντα της επόμενης ημέρας στον Μαραθώνα ήδη έχει καταγεγραμμένο στην πρώτη σελίδα της το όνομα του κ. Λιβαθινού. Ο οποίος μεθοδικά και "κάτω από τα ραντάρ" εργάζεται προς την κατεύθυνση της κοινωνικής αποδοχής του. Το τελευταίο διάστημα οι δημόσιες εμφανίσεις του έχουν πυκνώσει και εισπράττει θετικά σχόλια γιά ενδεχόμενη υποψηφιοτητά του. Και επισημαίνουμε το ενδεχόμενη, γιατί τοπικά μέσα ενημέρωσης από βιασύνη, λόγους εντυπωσιασμού ή εκ παραδρομής τον έχουν ήδη "βαπτίσει" ... υποψήφιο δήμαρχο.
Στην ''πρώτη γραμμή''
Βεβαίως και έχει βγει στην "πρώτη γραμμή" των εξελίξεων. Βεβαίως και ενδιαφέρεται εμπράκτως για τα προβλήματα της καθημερινότητας που ταλαιπωρούν τους κατοίκους του δήμου. Βεβαίως και έχει συζητήσεις με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλα τα επίπεδα. Όμως ουδέποτε μίλησε γιά υποψηφιότητα. Οι δημοτικές κάλπες απέχουν άλλωστε τουλάχιστον 15 μήνες από τώρα αν γίνουν κανονικά τον Μάιο του 2019, ή ισχύσει το "σενάριο" του φθινοπώρου. Συνεπώς είναι ανούσιο και χωρίς νόημα μιά επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητας, όταν μάλιστα ακόμη δεν έχει φανεί καν διεκδικητής της δημαρχίας από άλλες παρατάξεις ή την τοπική κοινωνία.
Η δημοφιλία και η εμπιστοσύνη που έχει ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας στον κ. Λιβαθινό είναι δεδομένη. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον ίδιο θα το δείξει ο χρόνους, σίγουρα το διάστημα ως το καλοκαίρι, οπότε και θα έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση και ο χρόνος των δημοτικών εκλογών και το σύστημα.
Ο κ. Λιβαθινός "μετράει κουκιά" όχι τόσο ψήφων, όσο ικανών, άξιων, έντιμων, έμπιστων και ορεξάτων συνεργατών. Γιατί όσο και να τον θέλει ο κόσμος στο "τιμόνι" του Μαραθώνα, αν δεν έχει καλή ομάδα "πρωτάθλημα δεν παίρνει". Το ξέρει καλά αυτό άλλωστε από την πολύχρονη θητεία του στα γήπεδα τόσο ως διεθνής ποδοσφαιριστής, όσο και τα τελευταία χρόνια ως ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας νέων.
Οικουμενικός
Το σημαντικότερο ατού πάντως του κ. Λιβαθινού, είναι η οικουμενική εκτίμηση που έχει από όλο το φάσμα των πολιτικών κομμάτων και τους αρχηγούς τους ή επιτελικά στελέχη. Και παρ ότι οι δημοτικές εκλογές έχουν απογαλακτιστεί τα τελευταία χρόνια από το στενό πολιτικό "πυρήνα" γιατί προέχουν τα τοπικά προβλήματα, πάντα τα κόμματα στηρίζουν με τον τρόπο τους ισχυρές φυσιογνωμίες.  Άνθρωπος ήπιων τόνων ο κ. Λιβαθινός, οικογενειάρχης και μέσα στην κοινωνία, είναι μία προσωπικότητα που "ταιριάζει γάντι" στον Μαραθώνα, όντας μάλιστα κάτοικος της περιοχής εδώ και δεκαετίες.
Κάποιοι που γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα της περιοχής μάλιστα, θεωρούν πολύ πιθανό να προσεγγίσουν το επόμενο διάστημα δυνατοί αυτοδιοικητικοί με ηγετική θέση (από την αντιπολίτευση του Μαραθώνα), οι οποίοι θα προτιμήσουν να βρεθούν από τώρα στην πλευρά του διαφαινόμενου νικητή και να έχουν ρόλο στη διοίκηση, αντί να ρισκάρουν να κατέβουν αυτόνομα στις εκλογές.
Όλα αυτά βέβαια, αν τελικά ο κ. Λιβαθινός ανακοινώσει την υποψηφιοτητά του. Ας υπάρχει πάντα αυτή η μεταβλητή στις εξελίξεις στον δήμο Μαραθώνα. Αυτά τα δύο γράμματα. Αν...
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.