Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Οργή στην Αγκυρα – Ξύπνησε συνειδήσεις ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με πύρινο λόγο: «Οι Τουρκοκύπριοι είναι εξισλαμισθέντες Έλληνες»

Ταρακούνησε συνειδήσεις και προβλημάτισε χιλιάδες Τουρκοκυπρίους ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ στη συνομιλία του με μαθητές γυμνασίου και λυκείου, μιλώντας στην ουσία για «κρυπτοχριστιανούς» .
Είναι η πρώτη φορά μετά τον μακαριστό Χριστόδουλο που ένας Έλληνας ιεράρχης λέει την αλήθεια εξεγείροντας «κοιμισμένες συνειδήσεις», και προκαλώντας τρόμο και οργή στους αλλόθρησκους αγαρηνούς που κατοικοεδρεύουν ή λαμβάνουν εντολές πέριξ στο Σαράι του σύγχρονου Σουλτάνου Ερντογάν.


Ο ψευδοπρωθυπουργός των κατεχομένων πρόσθεσε γεμάτος οργή και τρόμο τόνισε ότι «το να αναφέρεται κάποιος στον Τουρκοκυπριακό λαό ο οποίος αισθάνθηκε πάντοτε τιμή και υπερηφάνεια που ανήκει στο Ύψιστο Τουρκικό Έθνος, αποκαλώντας τους «εξισλαμισθέντες Χριστιανούς ορθόδοξους Ρωμαίικης καταγωγής», είναι τουλάχιστον ξεδιαντροπιά, ασέβεια, ποταπότητα».
Ο ίδιος ο οποίος είναι φυσικά «μαριονέτα» της Άγκυρας , με μία γραπτή δήλωση ανέφερε ότι ο Αρχιεπίσκοπος της Ρωμαίικης Ορθόδοξης Εκκλησίας Χρυσόστομος Β’ που είναι ο αρχιτέκτονας και χρηματοδότης κάθε μορφής εχθρικής πράξης και ρητορικής κατά των Τουρκοκυπρίων στη διάρκεια της ιστορίας της Κύπρου, συνεχίζει ακόμα την συνηθισμένη ασέβειά του.
Σκεφθείτε τι εντύπωση και ζημιά έκαναν οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου στους Τούρκους που τρέμουν στην κυριολεξία όταν ακούν την αλήθεια.
Ο Όζγκιουργκιουν σημείωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος στις απαντήσεις που έδωσε σε ερωτήσεις μαθητών σε μια εκδήλωση με Ρωμιούς νέους, συνέχισε την υποτιμητική του στάση απέναντι στον Τουρκοκυπριακό λαό και ξεπέρασε τα όρια του σεβασμού και τα όριά του.
«Η πρόταση για λύση δύο κρατών στο πλαίσιο της Ευρώπης για την οποία ο Αρχιεπίσκοπος έθεσε ως προϋπόθεση τον τερματισμό των εγγυήσεων της Τουρκίας, την αποκοπή των δεσμών του Τουρκικού Κράτους με την Τουρκία και την επιστροφή όλων των μεταναστών του βόρειου τμήματος, παρά τον ψευδή θυμό του ΑΚΕΛ, πρέπει να ξέρουν όλοι ότι έχει βαθύτερο νόημα από τα παραμύθια που είπε στους μαθητές που είχε μπροστά του», τόνισε.
Οι Τούρκοι νομίζουν ότι μπορούν να λένε ελεύθερα ότι θέλουν προκαλώντας με τις δηλώσεις τους , εμείς ως Έλληνες  αν δηλώσουμε κάτι ανάλογο ξεσηκώνουμε θύελλα διαμαρτυριών, σε μια σαφή πολιτική εκ μέρους της Τουρκίας χαρακτηρισμού τέτοιων κινήσεων ως αλυτρωτικών και επικίνδυνων.    
Οι Τουρκοκύπριοι (τουρκική: Kıbrıs Türkleri ) είναι  Τούρκοι πολίτες καταγόμενοι από την Κύπρο. Μετά την κατάκτηση του νησιού από τους Οθωμανούς το 1571, εδαφικές εκτάσεις παραχωρήθηκαν σε περίπου 30.000 Τούρκους εποίκους με την άφιξή τους στην Κύπρο.
Επιπλέον, αρκετοί των γηγενών κατοίκων του νησιού ασπάστηκαν το Ισλάμ κατά τα πρώτα χρόνια της Οθωμανικής κυριαρχίας.[19] Παρόλα αυτά, η άφιξη κυρίως Μουσουλμάνων εποίκων στην Κύπρο συνεχίστηκε κατά διαστήματα έως και το τέλος της περιόδου της Οθωμανικής κυριαρχίας στο νησί.[20]
Σήμερα, ενώ η Βόρεια Κύπρος αποτελεί πατρίδα ενός σημαντικού αριθμού Τουρκοκυπρίων, η πλειονότητα των Τουρκοκυπρίων κατοικούν στο εξωτερικό, αποτελώντας την Τουρκοκυπριακή διασπορά.

Η διασπορά αυτή άρχισε να υφίσταται μετά την παραχώρηση του νησιού από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στην Βρετανική Αυτοκρατορία, καθώς αρκετοί Τουρκοκύπριοι μετανάστευσαν πρωτίστως στην Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους.
Η μετανάστευση αυτή κλιμακώθηκε με αφορμή τις διακοινοτικές ταραχές της δεκαετίας του 1950 και του 1960, καθώς οι Τουρκοκύπριοι υποχρεώθηκαν να εγκατασταθούν σε θύλακες στην Κύπρο.
Σύγχρονη μελέτη του Υ-χρωματοσώματος (πατρικού) Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων, έδειξε ότι υπάρχει εξαιρετικά υψηλή συγγένεια μεταξύ τους και γενικώς κοινή καταγωγή από προ-οθωμανικούς πληθυσμούς. 
Οι Τουρκοκύπριοι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους αποτελούν «εξισλαμισθέντες» Έλληνες και κρυπτοχριστιανούς και αυτό ταράζει την «υπεροχή» που νιώθουν ψευδώς οι αγαρηνοί Τούρκοι  ενώ τους προκαλεί φόβο υπενθυμίζοντας ότι αυτά τα «ματωμένα χώματα» δεν είναι δικά τους,  και ότι θα ξεκουμπιστούν κάποια στιγμή γυρνώντας στην γενέτειρα τους το Ανατολικό Τουρκεστάν στην δυτική Κίνα.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.