Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Το «χρυσό», λόγω κόστους, «Ξεφάντωμα στο Ντόρμπερι»

Μαραθώνας, ΨΙΘΥΡΟΙ, Πως γίνεται η ίδια εκδήλωση να πραγματοποιείται με λιγότερα από 1.000€ το Καλοκαίρι του 2013, να υπάρχει πρόταση προς την ΚΕΔΜΑ, υπάρχει και η σχετική αλληλογραφία, από την πρόεδρο, και εκλεγμένη με τον Συνδυασμό ΠΟΛΙΤΕΣ του δημάρχου Ηλία Ψηνάκη, κα Χαρά Ασημακοπούλου, για να πραγματοποιηθεί με κόστος λιγότερο από 2.000€ με την συμμετοχή όλων των Συλλόγων του Βαρνάβα, ....
να υπάρχει επιστολή της δημοτικής συμβούλου της πλειοψηφίας και αντιπροέδρου της ΚΕΔΜΑ, κας Αναστασίας Ευαγγελίου - Ρίζου, που είχε κάνει πρόταση, που ούτε καν συζητήθηκε, όπως η ίδια δηλώνει, από το πρόεδρο της ΚΕΔΜΑ, για μια εκδήλωση στον Βαρνάβα με κόστος κάτι λιγότερο από 3.000€ και τελικά η εκδήλωση να κοστίζει στην τσέπη των δημοτών κάτι λιγότερο από 6.000€;
Ερωτήματα που καλούνται όσοι ψήφισαν αυτή την απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΜΑ να απαντήσουν άμεσα...

Ξετυλίγοντας όμως το κουβάρι αυτής της υπόθεσης μίλησα και με πρώην στέλεχος της ΚΕΔΜΑ, επί δημαρχίας Ιορδάνη Λουίζου, ο οποίος μου ανέφερε κάποια χαρακτηριστικά γεγονότα, που έγιναν επί ημερών του, για το πως στήνετε το παιχνίδι της κονόμας κάποιων τοπικών παραγόντων, αφήνοντας διάφορα υπονοούμενα για τον ρόλο και εν ενεργεία μέλους του Δ.Σ. της ΚΕΔΜΑ, όσον αφορά την διεξαγωγή των εκδηλώσεων, τότε αλλά και τώρα...

Συμβάν 1. «Πριν από 3-4 χρόνια κάποιος Πολιτιστικός Σύλλογος του Δήμου Μαραθώνος ζήτησε χορηγία δυόμισι χιλιάδων ευρώ από την Κοινωφελή Επιχείρηση για την καθιερωμένη εκδήλωση της, πανηγύρι το καλοκαίρι.
Το πόσο εκρίθη υψηλό αφενός, είχε κατατεθεί και εκπρόθεσμα και έτσι απερρίφθη.
Οι εκπρόσωποι του συλλόγου ζήτησαν συνάντηση με τον πρόεδρο ή τον αντιπρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης.
Η συνάντηση έγινε με δύο μέλη του συλλόγου και τον εκπρόσωπο της επιχείρησης.
Αφού τονίστηκε η αναγκαιότητα να γίνει η εκδήλωση και αναλύθηκαν τα συνολικά έξοδα της, ένας εκ των μελών του συλλόγου είπε κλείνοντας το μάτι: «Αν μας δώσεις περισσότερα όλο και κάτι θα μπορέσει να μείνει και για σένα» αφήνοντας το συνομιλητή του «παγωτό»!!!
Για την ιστορία η συγκεκριμένη εκδήλωση οργανώθηκε τελικά, μόνο από την κοινωφελή επιχείρηση με επιτυχία, και το κόστος της μαζί με τα ηχητικά δεν ξεπέρασε τα 1.000€.».

Συμβάν 2. «Το καλοκαίρι του 2014, τους τελευταίους μήνες της δημαρχίας του Ιορδάνη Λουίζου, μέσα στις πολλές προτάσεις που είχαν έρθει για συναυλίες υπήρχε και κάποια δύο γνωστών καλλιτεχνών.
Ζητούσαν 5.500€ για μία συναυλία, ποσό το οποίο έπεσε στα 4.500€ κατόπιν διαπραγμάτευσης.
Τελικά η συμφωνία δεν προχώρησε.
Μετά από μερικούς μήνες το ίδιο αυτό καλλιτεχνικό δίδυμο έδωσε συναυλία 45 μόλις λεπτών στα εγκαίνια-φιέστα αθλητικού κέντρου της δημοτικής αρχής του Ηλία Ψηνάκη και πληρώθηκε με το ποσό των 18.000€ όπως ανακοινώθηκε τότε!!!
Το ποσό ειπώθηκε ότι πληρώθηκε από το Marathon Foundation και δεν επιβαρύνθηκε ο Δήμος Μαραθώνα.
Τώρα αναρωτιέται κανείς: Πιάστηκαν άραγε κορόιδα εκεί στο Marathon Foundation απ’ τους δύο καλλιτέχνες και πλήρωσαν τη συναυλία σε τριπλάσια τιμή ή μήπως συνέβη κάτι άλλο;».

Συνοψίζοντας, είναι κοινό μυστικό ότι πολλά καλλιτεχνικά σχήματα περιμένουν πως και πως τις εκδηλώσεις των δήμων κάθε καλοκαίρι προκειμένου να «προσφέρουν» την τέχνη τους.
Έχοντας τους κατάλληλους ανθρώπους οι δημοτικές επιχειρήσεις μπορούν να πετύχουν σημαντικές μειώσεις στο αρχικά προτεινόμενα κόστη.
Άραγε γίνεται αυτό σήμερα στο Δήμο Μαραθώνα; Ή μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε το πόσο κόστισε η ίδια εκδήλωση και σε άλλους δήμους ανά την Ελλάδα;

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.