Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Το ψωμί, συνδετικός κρίκος των λαών της Μεσογείου

Εκατοντάδες πολίτες κατέκλεισαν τους χώρους του Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου στο Βαρνάβα Αττικής τις τρεις πρώτες ημέρες του 6ήμερου 1ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Ψωμιού.
Τα εγκαίνια του φεστιβάλ, που χαιρέτισε με μήνυμά του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος,
πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 16 Ιουνίου, παρουσία των ιδρυτών και εθελοντών του μουσείου καθώς επίσης εκπροσώπων α) του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, β) της Περιφέρειας Αττικής, γ) της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού, δ) του δήμου Μαραθώνα, ε) του δήμου Ωρωπού, στ) του Ελληνικού πολιτιστικού ομίλου Κυπρίων, ζ) Πρεσβειών ξένων χωρών, η) πολιτιστικών, περιβαλλοντικών συλλόγων και φορέων εκπαίδευσης.
Το Σάββατο 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η Αδελφοποίηση του Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου με το Μουσείο Καλαμουργικής Δήμου Λιβαδίων Λάρνακος παρουσία του Κυπρίου δημάρχου και πλήθους κόσμου, με συνοδεία χορευτικών σχημάτων από Ελλάδα και Κύπρο.
Σε επίτιμο μέλος του μουσείου αναγορεύτηκε ο επιχειρηματίας κ. Αθανάσιος Μαρτίνος όπου μέσω εκπροσώπου του παρέλαβε τιμητική πλακέτα για τη διαχρονική του προσφορά.
Την Κυριακή 18 Ιουνίου, οι μικροί επισκέπτες απόλαυσαν παραμύθια αφιερωμένα στο σιτάρι και τον άρτο ενώ στη συνέχεια ζωγράφισαν και δημιούργησαν κολάζ με θέμα το ψωμί. Λόγω της μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών από το πρωί ως το βράδυ, οι ώρες λειτουργίας του 1ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Ψωμιού και τις τρεις μέρες παρατάθηκαν κατά πολύ.
Αρκετοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των στελεχών του μουσείου και προσέφεραν τρόφιμα για τα κοινωνικά παντοπωλεία των Δήμων Διονύσου, Μαραθώνα & Ωρωπού.
Η έκθεση θα συνεχιστεί μέχρι 21 Ιουνίου, με γαστρονομικές δράσεις των ΣΕΚ Πειραιά από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, όπου θα δοθούν & βεβαιώσεις παρακολούθησης των σεμιναρίων.Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.