Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Ποια πολιτικά και επιχειρηματικά κέντρα «χτυπούν» και γιατί τον Ρώσο επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη;

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να στοχοποιείται ο Ιβάν Σαββίδης λόγω της διείσδυσης του στην ελληνική αγορά από διάφορα κέντρα εξουσίας τόσο πολιτικά όσο και επιχειρηματικά. Αφορμή στέκεται η ενασχόληση του με τον χώρο των media, αν και ο επιχειρηματίες έχει μπει σε πολλούς τομείς χαλώντας προφανώς τη «σούπα» κάποιων. Ποιοι όμως είναι αυτοί που τον «χτυπούν» και γιατί τον θέλουν εκτός ανταγωνισμού;   

Η ανακοίνωση απόκτησης του Ρώσου επιχειρηματία του περίπου 19,6% του Mega από τον Μπόμπολα προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από ορισμένους οι οποίοι μέχρι πρότινος μιλούσαν για την ανάγκη επαναλειτουργίας του καναλιού για να βρουν οι εργαζόμενοι ξανά τις θέσεις εργασίας τους. Επιτέθηκαν μάλιστα και στον ίδιο τον Μπόμπολα ο οποίος σήμερα χαρακτήρισε τη μεταβίβαση των μετοχών επιχειρηματική κίνηση.
Στις επιθέσεις κατά του κ. Σαββίδη φαίνεται να πρωτοστατεί η Νέα Δημοκρατία ή για να είμαστε πιο σαφείς ένα μέρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κι αυτό το λέμε γιατί ο πρώην γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος έχει παντρευτεί την κόρη του Ρώσου επιχειρηματία. Ο κ. Παπαμιμίκος θεωρείται άνθρωπος του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη.
Μην ξεχνάμε πώς ο κ. Σαμαράς ήταν αυτός που προέτρεψε τον κ. Σαββίδη να πάρει την ΣΕΚΑΠ που ήταν υπό δημόσιο έλεγχο προκειμένου να μην περάσει στα χέρια Τούρκων που είχαν καταθέσει προσφορά εξαγοράς της. Και άλλοι βουλευτές της ΝΔ έχουν καλές σχέσεις με τον κ. Σαββίδη.
Ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ωστόσο πώς με τον Ιβάν Σαββίδη και τον Ιωάννη Καλογρίτσα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να στήσει τη νέα «διαπλοκή» στην Ελλάδα ελέγχοντας τον χώρο των media. Είχε ταχθεί άλλωστε με επίσημη ανακοίνωση της κατά του Ρώσου επιχειρηματία η ΝΔ όταν ο πρώτος είχε αποκτήσει μετά τον επεισοδιακό διαγωνισμό τηλεοπτική άδεια.
Πιστεύει η Πειραιώς ότι ο Ρώσος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται έντονα το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας πώς από τη στιγμή κατά την οποία θα αποκτήσει και Μέσα Ενημέρωσης θα προσπαθήσει να μπει σε ακόμη σε δημόσια έργα. Είναι όμως η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό; Η ΝΔ ήταν ικανοποιημένη με το προηγούμενο σύστημα και θέλει την διατήρηση ή την αποτροπή σχημάτων που θα στηρίζουν την νυν κυβέρνηση όπως έκανε ανοιχτά ο κ. Σαββίδης παίρνοντας θέση υπέρ του Αλέξη Τσίπρα;
Μπορεί λοιπόν οι λόγοι των επιθέσεων που δέχεται ο Ρώσος επιχειρηματίας να είναι πολιτικοί, αλλά σίγουρα δεν είναι μόνο πολιτικοί. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει αγοράσει τον ΠΑΟΚ και ασκεί πολύ μεγάλη επιρροή στη Βόρεια Ελλάδα. Κατάφερε μάλιστα μέσα από τα χέρια των αμερικανικών συμφερόντων 3Ε να πάρει την «Σουρωτή», μία εταιρεία αναγνωρισμένη στην Ελλάδα και όχι μόνο λόγω των μοναδικών της πηγών.
Επίσης, πέραν της ΣΕΚΑΠ ο κ. Σαββίδης αγοράζει και μπαίνει σε πολλές ακόμη επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας αυξάνοντας σημαντικά της επιρροή του. Στόχος του ωστόσο είναι η ενέργεια. Από την Βόρεια Ελλάδα θα περάσουν οι αγωγοί φυσικού αερίου και πετρελαίου, σύμφωνα με τα σχέδια που υπάρχουν και προφανώς οι ΗΠΑ δεν θα ήθελαν να έχουν στα πόδια τους ένας Ρώσο επιχειρηματία, ο οποίος εκφράζει τη γραμμή του Κρεμλίνου και θέλει να προωθήσει τα συμφέροντα της Μόσχας.
Ίσως λοιπόν αυτός να είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο βάλλεται ο κ. Σαββίδης όσο λίγοι επιχειρηματίες. Δεν είναι αποδεκτός από συγκεκριμένους κύκλους ως άνθρωπος που προωθεί τα ρωσικά συμφέροντα. Μένει να δούμε πώς πιο σκληρή θα είναι αυτή η κόντρα και έως που μπορεί να φτάσει.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.