Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Π. Μοσκοβισί: «Έχω εντολή μαζί με τον Γ.Ντάισενμπλουμ να κλείσουμε την δεύτερη αξιολόγηση» (βίντεο) (upd)

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Ε.ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ  
Αποφασισμένοι να κλείσει η δέυτερη αξιολόγηση δείχνουν οι Ευρωπαίοι αφού αμέσως μετά την συνάντηση με τον Ε.Τσακαλώτο ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι: «Εγώ και ο Ντάισελμπλουμ έχουμε εντολή να βρούμε λύση»
Μια δυνατή Ελλάδα χρειαζόμαστε στην καρδιά της ευρωζώνης δήλωσε ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί μετά τη «δημιουργική» όπως είπε συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό οικονομικών.

Δίνοντας ένα στίγμα των προθέσεών του ο κ. Μοσκοβισί μπαίνοντας στο κτήριο είπε ότι «είμαστε κοντά αλλά υπάρχει ακόμα δουλειά να κάνουμε» ενώ ειδικά για την 20ή Φεβρουαρίου τη χαρακτήρισε «σημαντική στιγμή για την Ελλάδα». 
Αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση δήλωσε: «Υπάρχει πρόοδος, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια. Εγώ και ο Ντάισελμπλουμ έχουμε εντολή να βρούμε λύση».
Eστειλε το μήνυμα ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες και οι μεταρρυθμίσεις για να υπάρξει εμπιστοσύνη.
Εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα υπάρξει πρόοδος και ότι θα βρεθεί η καλύτερη λύση για την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της.
«Χρειαζόμαστε μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη. Η κατάσταση στη χώρα είναι καλύτερη, η πρόβλεψη μας είναι ότι μπορεί να γίνει καλύτερη το 2017 και να υπάρξει υπεραπόδοση αλλά γι' αυτό χρειάζονται προσπάθειες και μεταρρυθμίσεις ώστε να υπάρξει εμπιστοσύνη» συμπλήρωσε ο Γάλλος επίτροπος.
Κατέληξε, δε, λέγοντας ότι «βλέπω πως υπάρχει θέληση και όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και λύση».

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Μοσκοβισί - Νταισελμπλουμ όπου ο πρόεδρος του Eurogroup φέρεται να του είπε ότι δεν είναι τόσο κατηγορηματικός ότι έχει χαθεί εντελώς το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γάλλος σοσιαλιστής κομίζει κάποιες ιδέες ή και κάποια συμβιβαστική πρόταση για την άρση του αδιεξόδου, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η μεσολάβησή του προς το Βερολίνο μπορεί να ανατρέψει τα αρνητικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί. Ο κ. Μοσκοβισί, ο οποίος έρχεται στην ελληνική πρωτεύουσα για να ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου, θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.