Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

ΒΑΡΝΑΒΑΣ: Μετά τα χιόνια και τον παγετό, δεύτερη ημέρα χωρίς νερό.

Ενώ αναγνωρίσαμε επανειλημμένα επαινέσαμε και αναδείξαμε  την σπουδαία προσπάθεια που κατέβαλε η τοπική κοινότητα με τους ενχιονισμούς και απεγκλωβισμούς,  ερχόμαστε εδώ  με αγανάκτηση να δηλώσουμε την αδικαιολόγητη καθυστέρηση που παρατηρούμε στην επαναφορά παροχής του νερού ύδρευσης.

Χωρίς νερό για δεύτερη ημέρα υποφέρουν οι κάτοικοι της περιφέρειας του χωριού ανήμποροι να εξυπηρετηθούν για τις αυτονόητες ανάγκες τους. Γείτονας κάτοικος λέει "Γέμισαν οι τουαλέτες, τα κάνουμε στο χιόνι". "Φτιάχνουμε καφέ και μαγειρεύουμε με χιόνι που όμως έλιωσε τώρα".

Η μέχρι σήμερα η πληροφόρηση από την κοινότητα παραμένει πλημμελής (μάλλον και οι ίδιοι ψάχνονται)
Είναι οξύμωρο ενώ στο χωριό η ύδρευση αποκαταστάθηκε σχεδόν αμέσως, στην περιφέρεια ακόμα περιμένουμε για δεύτερη ημέρα. Υπολογίζουμε πως ενδεχόμενα δεν έχει γίνει η σωστή διαχείριση επιμερισμού του φορτίου στις δεξαμενές ώστε να έχουν ( στην αρχή) όλες οι περιοχές λίγο νερό μέχρι να αποκατασταθούν πλήρως οι στάθμες.
Πολλοί χωριανοί λένε ότι έστειλαν τις οικογένειες τους σε συγγενείς.
Υπομονή λοιπόν μέχρι .....να σκάσουμε. Σπάσανε τα νεύρα μας.

Το παρακάτω σλόγκαν επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τις τρομερές ελλείψεις στις στοιχειώδεις υποδομές αφού κανείς (από τους κρατούντες) δεν επιδιώκει να καλυτερεύσει λίγο την ποιότητα ζωής των κατοίκων στον τόπο μας.
-------------

Διαβάστε ακόμα 

Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

3 σχόλια:

  1. Φίλε μου φύγαμε απο το σπίτι μας η κατάντια του βαρναβα δεν περιγράφεται. Ειναι δυνατο να εξαρτάσαι αν θα ερθει να σου ανοιξει το δρόμο απο χιονια κάποιος τυχαρπαστος συμβουλος ή αν θα εχεις νερό ή οχι στο σπιτι σου. Αποτελέσματα της τσαπατσουλιας και εγκατάλειψης του τόπου. Χαλια σου λέω ...κακιά η ωρα και η στιγμή που ηρθα εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχω τρια παιδιά, εχω φύφει απο βαρνάβα μενω στην αδελφή μου. Κάτι τετοιες στιγμές δεν υποφερεται ο βαρναβας οι ανθρωποι ειναι αδιάφοροι δεν θελουν να βελτιώσουν τις ζωές τους. Η κοινοτητα παρακολουθει τους ρυθμούς του δημοσίου και την αδιαφορια του δημάρχου. No hope

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατάντια προσπαθούν να βρουν λυση την τελευταια στιγμή τα συστηματα θελουν φροντιδα και συστηρηση. Στις οργανωμένες κοινωνίες δεν συμβαίνουν αυτά μονο σε μπάχαλα οπως ο εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.