Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Το ακριβό τίμημα του περιβαλλοντικού ακτιβισμού

Σύμφωνα με έρευνα της οργάνωσης Global Witness, 185 άνθρωποι σκοτώθηκαν πέρσι σε περιβαλλοντικές δράσεις σε όλο τον κόσμο, αριθμός αυξημένος  κατά 60%  σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.  

Τα στοιχεία της Global Witness αφορούν περιστατικά από δράσεις σε 16 χώρες με την Βραζιλία να καταγράφει τους περισσότερους θανάτους  ( 50) σε απομακρυσμένες περιοχές στα τροπικά δάση του Αμαζονίου. 

Ακολουθούν, οι  Φιλιππίνες με 33 θανάτους, η Κολομβία με 26 θανάτους, το Περού με 12, η Νικαράγουα με 12, η Δημοκρατία του Κονγκό με 11. 

Η πιο επικίνδυνη χώρα για τον πράσινο ακτιβισμό, όπως προκύπτει  είναι η Βραζιλία καθώς εδώ έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι θανατοι.  Περισότεροι από 200 πράσινοι ακτιβιστές σκοτώθηκαν στην Βραζιλια το διάστημα από 2010 -2015. 

Σύμφωνα με στοιχεία της βρετανικής Chatam House, το ένα τρίτο της παγκόσμιας ξυλείας που διακινείται παράνομα στον πλανήτη προέρχεται από τη Βραζιλία. 

Ανάλογα κρούσματα καταγράφονται στις Φιλιππίνες, όπου οι ακτιβιστές που έπεσαν θύματα βίας είχαν ταχθεί απέναντι  στα σχέδια κατασκευής ορυχείων για την εξόρυξη νικελίου και χρωμίου καθώς η οικονομία της χώρας βασίζεται στην εξόρυξη πρώτων υλών.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:  
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.