Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Reuters: Η Ελλάδα ποντάρει στην επίσκεψη του Ομπάμα

Reuters: Η Ελλάδα ποντάρει στην επίσκεψη του Ομπάμα
Στην πολυαναμενόμενη επίσκεψη του απερχόμενου αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στέκεται το πρακτορείο Reuters.

«Η Ελλάδα ελπίζει ότι η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου θα αυξήσει την πίεση στους δανειστές»

«Η Ελλάδα ελπίζει ότι η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου που ξεκινά την Τρίτη θα αυξήσει την πίεση στους δανειστές για να της δώσουν ελάφρυνση του χρέους σε μια οικονομία που έχει «χτυπηθεί» από πολλά χρόνια ύφεσης. Οι ΗΠΑ και το ΔΝΤ θέλουν μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά συναντούν την αντίσταση της Ε.Ε. και ιδίως της Γερμανίας, της οποίας οι τράπεζες θα βρεθούν περισσότερο εκτεθειμένες σε μια τέτοια περίπτωση».
Ο Ομπάμα, όπως τονίζεται, στο τελευταίο του ταξίδι στην Ευρώπη πριν παραδώσει τη σκυτάλη στον Ντόναλντ Τραμπ τον Γενάρη, θα συζητήσει το θέμα του χρέους και την προσφυγική κρίση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αν και η επίσκεψή του θα συνοδευτεί και από διαμαρτυρίες αριστερών κομμάτων και άλλων φορέων που βλέπουν τις ΗΠΑ ως «ιμπεριαλιστική δύναμη».
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.