Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Κίνημα "Δεν Πληρώνω": "Οι διώξεις έχουν τρομοκρατικό χαρακτήρα, δεν μας φοβίζουν"

Σε πέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδίκασε δικαστήριο της Λαμίας μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» για κινητοποίηση που είχαν κάνει στα διόδια της Αγίας Τριάδας στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

"Ζει και βασιλεύει το ασύδοτο και διαπλεκόμενο κράτος των μεγαλοεργολάβων των εθνικών μας δρόμων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Σε μία δίκη παρωδία στα δικαστήρια της Λαμίας, η πρόεδρος και η εισαγγελέας της έδρας παρουσιάστηκαν σαν αποφασισμένες από καιρό, καταδικάζοντας με προκλητικό τρόπο και “επικίνδυνη” επιχειρηματολογία τους διωκόμενους αγωνιστές του κινήματος ενάντια στα διόδια σε 5 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Το αδίκημα για το οποίο επιβλήθηκε η ποινή στους αγωνιστές είναι η διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών από πρόθεση. Η απόφαση αυτή είναι βγαλμένη από τα κιτάπια άλλων εποχών καθώς κατ’ ουσίαν ποινικοποιεί το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών στη διαδήλωση και τη διαμαρτυρία. 

Μεταξύ των αγωνιστών που καταδικάστηκαν ήταν και η Μαρία Λεκάκου, ιατρός και ιδρυτικό μέλος του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

Μάρτυρες κατηγορίας ήταν ένα στέλεχος της εταιρίας Κεντρική Οδός Α.Ε. και ένας αστυνομικός της τοπικής τροχαίας που τα τελευταία χρόνια έχει ως αποκλειστική αποστολή την προστασία των συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων (σημειωτέον ότι η τοπική Τροχαία συστεγάζεται με τα γραφεία της Εταιρίας).

Οι σκοτεινές εποχές της ποινικοποίησης των διαδηλώσεων και των πολιτικών κινητοποιήσεων επανέρχονται και μάλιστα με μία κυβέρνηση μέλη της οποίας διατράνωναν στο πρόσφατο παρελθόν την αμέριστη υποστήριξή τους στο κίνημα ενάντια στα διόδια και συμμετείχαν και σε πολλές από τις δράσεις του.

Δε μας φοβίζουν!
Θα νικήσουμε!
Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο" 

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.