Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Ηθικό μειονέκτημα...

Δημήτρης Νανούρης
Επιρρεπής στη χρήση αποφθεγμάτων της Βίβλου και παροιμιωδών φράσεων κατά τις αγορεύσεις του ο πρωθυπουργός, κατακεραύνωσε προχθές τη Ν.Δ. με το δημώδες «το...
ψέμα έχει κοντά ποδάρια». Τόσο κοντά, που δεν φτάνουν τα μάτια του στον καθρέφτη, να χαζέψει το είδωλό του. «Σε θέματα ηθικής δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου» αντεπετέθη στην αντιπολίτευση, απαντώντας στις αιτιάσεις της για τη ρύθμιση περί offshore. Πού να τη διακρίνεις τη μύγα, Αλέξη μου; Το γιαταγάνι σου είναι η χαρά του εντομολόγου. Απλώνεται πάνω του, σαν απέραντος λεκές, ολόκληρη η συνομοταξία των αρθροπόδων.

Συγκαταλέγονται σ' αυτήν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο καταγεγραμμένα είδη, ενώ υπολογίζεται πως ο πραγματικός τους αριθμός είναι απειροπλάσιος. Υπάρχουν περισσότεροι τύποι εντόμων απ' ό,τι το σύνολο όλων των υπόλοιπων κατηγοριών του ζωικού βασιλείου, λένε τα σχετικά εγχειρίδια. Σε κάθε περίπτωση το ξίφος Τσίπρα παρέχει τη δυνατότητα στους ως άνω ειδικούς να κάνουν αρίφνητες επιστημονικές ανακαλύψεις. Διότι πρόκειται πρωτίστως για ηθικής τάξης ζήτημα να προειδοποιείς τον Γενάρη συνταξιούχο στη Θεσσαλονίκη ότι οι Σαμαροβενιζέλοι θα του κόψουν το ΕΚΑΣ, να τον διαβεβαιώνεις πως ο μόνος τρόπος προστασίας του εισοδήματός του είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ και να λαμβάνεις κατόπιν ειδεχθέστερα μέτρα από τους μισητούς αντιπάλους σου.

Μένω μονάχα σ' αυτό. Δεν έχει νόημα να απαριθμήσω τα αποδέλοιπα. Πάντως η ιστορία με την τροπολογία για τις εξωχώριες εταιρείες απαξίωσε, σε σημείο εξευτελισμού, το πολιτικό σύστημα και το προσωπικό που το υπηρετεί. Ελάχιστη αξιοπρέπεια τού είχε άλλωστε απομείνει. Ψηφίζουν οι κυβερνητικοί βουλευτές διάταξη που τους επιτρέπει να φυγαδεύουν χρήματα σε ένοχους, εξωτικούς προορισμούς. Ξεσπά σάλος απ' τον οποίο προσπαθεί να επωφεληθεί η αντιπολίτευση, στελέχη της οποίας από πολλών ετών επιδίδονται με βαθμό άριστα στο εν λόγω σπορ.

Ο θόρυβος αναγκάζει το Μαξίμου να ανακρούσει πρύμναν. Το κάνει καταγγέλλοντας όργια παραπληροφόρησης, αντί να πει απλώς «συγγνώμη, λάθος». Φέρνει μάλιστα προς ψήφιση μια τροπολογία που το ίδιο χαρακτηρίζει υπερβολική και άδικη. Διορθώνει δηλαδή το σφάλμα με ένα μεγαλύτερο μόνο και μόνο για να φέρει σε δύσκολη θέση τη Συγγρού. Κι εκείνη, αντί να αδράξει την ευκαιρία και να αποδείξει ότι συστρατεύεται με τις δυνάμεις της διαφάνειας, επιλέγει τον δρόμο της φυγής. Αθλιος συνδικαλισμός αλήστου μνήμης εποχών πά' να πει.

Σε τούτο το γκρανγκινιόλ μπρα ντε φερ πρυτανεύει η φρικαλέα διαπίστωση ότι συλλήβδην κυβερνητικοί και αντιπολιτευόμενοι δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν τις επτάμισι χιλιάδες σελίδες με τα οδυνηρά μέτρα που με ευκολία υπερψήφισαν ή καταψήφισαν. Κορυφαίος υπουργός, από τους εισηγητές του επίμαχου νομοσχεδίου, ομολόγησε ότι δεν είχε ιδέα περί την ταμπακιέρα. Το ίδιο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Παραδέχονται δηλαδή κυνικά πως οι ξένοι αρμοστές υπαγορεύουν και την τελευταία λεπτομέρεια της εσωτερικής πολιτικής κι αυτοί σηκώνουν αμέριμνα το χέρι τους, πιστοί στην κομματική πειθαρχία. Τελικά οι λαοί έχουν τρισχειρότερους εκπροσώπους απ' ό,τι αξίζουν...Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.