Κυριακή 8 Μαΐου 2016

ΗΛΙΑΣ ΨΗΝΑΚΗΣ: Ο ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ! ΠΟΛΙΤΕΣ:ΑΛΛΑΞΕ ΗΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!

  Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ (author) /
Χάος χωρίζει το δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη και τους δημότες του, καθώς ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ο Μαραθώνας αλλάζει προς το καλύτερο, ενώ οι κάτοικοι όλων ανεξαιρέτως των δημοτικών ενοτήτων αναστενάζουν απ’ την επιδείνωση της καθημερινότητάς τους.
Έτσι ο μεν δήμαρχος επιμένει  στον απολογισμό που έκανε στην εκτελεστική επιτροπή του δήμου την Τετάρτη 6 Απριλίου ότι ο Μαραθώνας θ’ αλλάξει, ενώ οι κάτοικοι επιμένουν ότι άλλαξε προς το χειρότερο κι από ΜαραΘώνας έγινε ΜαραΖώνας.  

Χωρίς καμιά διάθεση αυτοκριτικής ο Ηλίας Ψηνάκης στον ως άνω απολογισμό του απευθυνόμενος στους αντιδημάρχους Γιάννη Μπούσουλα, Βασίλη Τσουπρά, Στέφανο Μπαϊρακτάρη, Αδάμ Μεγαγιάννη και Γιώργο Κοροβέση και το πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βάϊο Θανασιά, μετατόπισε τεχνηέντως όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους ίδιους και το δημοτικό συμβούλιο γενικότερα, χωρίς καν να σκεφτεί έστω και για μια στιγμή ότι ο ίδιος  εξανέμισε σε σύντομο διάστημα όλη την ελπίδα που γέννησε με τις προεκλογικές υποσχέσεις περί μετατροπής του Μαραθώνα και της παραλίας του σε Κυανή Ακτή και βάλε.
Χωρίς πλειοψηφία η δημοτική αρχή Ψηνάκη
«Δεν με νοιάζουν οι αριθμοί», είπε υπονοώντας την απώλεια της πλειοψηφίας του μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις πολλών στελεχών της παράταξής του.
Και θέλοντας ως Πόντιος Πιλάτος να νίψει τα χείρας συνεχίζει «Πόσοι είμαστε εμείς και πόσοι οι άλλοι. Εγώ στο Δ. Σ. έκανα κάλεσμα και στους 33. Να έρθουν να συνεργαστούν μαζί σας, όχι με μένα, να φέρουν προτάσεις, να ψηφίζετε, εγώ να εκτελώ, να σπάω πόρτες, να σας τα φέρνω και στο τέλος να κριθείτε και να πάρετε ότι σας αναλογεί».
Ο ίδιος αναίμακτος, αθώα περιστερά. Οι σύμβουλοι να συνεργαστούν, να φέρουν προτάσεις, να ψηφίζουν κι εκείνος να τους τα φέρνει ώστε στο τέλος να κριθούν και να πάρουν ότι τους αναλογεί.  
Τι να φέρνει άραγε; Μήπως φρούδες ελπίδες όπως αυτές που κάθε τόσο ανεβάζει στο Instagram με τις συναντήσεις του με υπουργούς που ποτέ δεν έφεραν χειροπιαστό αποτέλεσμα; Η ερώτηση που ακούγεται ευρέως στα τιτιβίσματα του Μαραθώνα.
Κι ενώ εκείνος θα φύγει όπως δηλώνει, θέλει: «εκτός από αυτά που έχω δεσμευτεί προσωπικά ότι θα κάνω, και θα τα κάνω, θέλω το 2019 να αφήσω μια ομάδα που θα έχει αξιολογηθεί, για να μπορέσουν οι δημότες να κρίνουν σωστά και να ψηφίσουν τους καλύτερους, αυτούς που θα συνεχίσουν την προσπάθεια».
Ποιος ευθύνεται για τις αποτυχίες;
Συνεχίζει δε μετατοπίζοντας ξανά το βάρος των όποιων αποτυχιών στους άλλους τονίζοντας: «είχα πει, αντίπαλοι μας είναι μόνο τα προβλήματα. Και είχα πει κι άλλα που δεν τα γνώριζα αλλά μου τα ζητήσατε. Σας έδειξα εμπιστοσύνη και τα είπα. Για τα “μαγαζάκια” που θα πρέπει να “σπάσουμε”, για την καθεστωτική νοοτροπία που θα πρέπει να αλλάξουμε, για το νοικοκύρεμα στα οικονομικά, για τον έλεγχο από τις Αρχές, για απονομή της δικαιοσύνης κ.α. Για τα γήπεδα, τα νεκροταφεία, τα κλαδιά, τις καντίνες, τα περίπτερα, την ΕΥΔΑΠ. Εγώ που τα ήξερα; Εσείς μου τα λέγατε».
Ανεξαρτητοποιήσεις
Και στοχεύοντας στους συμβούλους του που ανεξαρτητοποιήθηκαν συνεχίζει: «Και όταν λέω εσείς εννοώ και τους 20 συμβούλους της παράταξης μας. Και τώρα που πάμε να βάλουμε τάξη και σειρά, κάποιοι δεν ψηφίζουν. Ενώ με αυτά τα σλογκανάκια ζήτησαν από τον κόσμο να τους ψηφίσει και με την δική μας παράταξη έχουν γίνει Δημοτικοί Σύμβουλοι. Ποιόν κοροϊδεύουν;»
Η οργή εναντίον αυτών που τον εγκατέλειψαν ξεχειλίζει: «Όποιος βαρέθηκε, ξενέρωσε, του βγήκε μανούρα, φοβάται μήπως αποκαλυφθεί η ανεπάρκεια του και προσπαθεί να βρει δικαιολογίες, όποιος δεν προλαβαίνει, τα παρατάει από καυλάντα, κάνει άλλα γιατί του τα είπαν κάποιοι άλλοι» εμμέσως πλην σαφώς στη συνέχεια της πρότασης στοχεύει το Σπύρο Λιβαθινό λέγοντας: «κάνει τον Δήμαρχο χωρίς να είναι, θα πρέπει τουλάχιστον να ντρέπεται γιατί την προσπάθεια που κάνουν οι συνάδελφοι του οφείλει να την στηρίξει και κάποια στιγμή θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον κόσμο της παράταξης ή να πει γιατί δεν παραδίδει την έδρα στον επόμενο συνάδελφο του».
Ιδού κι η απειλή στο επόμενο εδάφιο της ομιλίας του: «Θα συμμαζευτούν γιατί θα με δουν αλλιώς. Τώρα γνωρίζω και εσάς και τα προβλήματα. Θα δώσω μια συνέντευξη, θα πω όλη την αλήθεια με ονόματα και γεγονότα και όχι μόνο στις εκλογές δεν θα ξαναβγούν, αλλά ούτε από τα σπίτια τους. Όποιος δεν ακολουθεί στην κάθαρση στηρίζει τους κλέφτες. Όποιος εμποδίζει το έργο μας και δεν ψηφίζει όσα προεκλογικά είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει είναι ψεύτης».
Ξεχνά ωστόσο ότι μόνος κριτής είναι ο απλός πολίτης κι’ αυτός το μόνο που βλέπει ή δε βλέπει είναι ένα δήμαρχο που δε βρίσκεται ποτέ στο πλάι του, ούτε στις χαρές και τα πανηγύρια όπου τους στέλνει ευχές  μέσω Instagram, ούτε φυσικά στις δυσκολίες που βιώνει στη καθημερινότητά του που την είδε να επιδεινώνεται στο 19μηνο διοίκησης Ψηνάκη. Άρα…
Ο κόσμος στηρίζει την αλλαγή. Φταίνε πάντα οι άλλοι
Στη δεύτερη φάση της τοποθέτησής του ο δήμαρχος αναγνωρίζει λάθη και παραλείψεις των πρώτων μηνών και συνεχίζει: «Τα Νομικά Πρόσωπα προχωράνε πολύ καλά και κινούνται στο χρονοδιάγραμμα και τους στόχους που έχουν θέσει. Οι Κοινότητες έχουν εναρμονιστεί, βοηθούν σημαντικά και αποδίδουν έργο στο βαθμό που τους επιτρέπουν οι συνθήκες. Ο κόσμος καταλαβαίνει. Αναγνωρίζει την προσπάθεια, βλέπει την αλλαγή».
Αμέσως μετά ξανάρχεται στο γνωστό μοτίβο ότι για όλες τις κακοτυχίες αυτής της δημοτικής αρχής φταίνε πάντα οι άλλοι: «Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Εδώ κράτησε ενάμιση χρόνο. Δεν πειράζει. Πλέον ο κόσμος ξέρει ότι παραλάβαμε χάος. Οι Δημότες γνωρίζουν πως κάποια στιγμή, κάποιοι φωστήρες αποπειράθηκαν να κάνουν “πραξικόπημα” . Στην αρχή έπαιξαν το χαρτί της καταψήφισης του Προϋπολογισμού. Μετά έπαιξαν με τον θεσμό του Προέδρου. Μετά έπαιξαν με το ανώτερο όργανο του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο, μέσω της αποχής που οργάνωσαν. Μετά θεώρησαν ότι έχουν πλειοψηφία και θα εκλέξουν Πρόεδρο ξανά.
Αποτέλεσμα: Έφαγαν τα μούτρα τους. Το μόνο που πέτυχαν ήταν να καθυστερήσουν τις διαδικασίες και να θέσουν σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Όποιος μου βάζει τρικλοποδιές του σπάω τα πόδια. Αλλά το κακό είναι πως ο Δήμος πάει πίσω και χαμένοι βγαίνουν οι Δημότες».
Και ο επίλογος
«Καθεστώς 16 ετών σημαίνει συνήθεια. Είχαν διαβρωθεί τα πάντα. Γι’ αυτό και από την πρώτη ημέρα σας τόνισα πως πρέπει να στηρίζουμε τους υπαλλήλους μας να τους βοηθάμε για να μας βοηθήσουν κι εκείνοι, προκειμένου στο τέλος της ημέρας να μην υπάρχει ούτε ένας Δημότης δυσαρεστημένος.
Αλλά παραμένουμε αμετακίνητοι στις κόκκινες γραμμές που εξαρχής θέσαμε. Της συνέπειας, της ευγένειας, της ευπρέπειας, της νομιμότητας, της ευσυνειδησίας.
Τώρα λοιπόν που μπήκε τάξη εμείς συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά. Προεκλογικά δεν είχα πει ούτε ένα “θα”. Το είπα πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο του 2016 και το εννοώ.
Ο Μαραθώνας θα αλλάξει. Και να ξέρετε ότι όποιος νομίζει ότι μπορεί να παίξει μαζί μου ας προσπαθήσει. Με τους Δημότες και με τον Δήμο μου όμως δεν παίζει κανείς».
Το ζητούμενο είναι αν θ’ αλλάξει, πως θ’ αλλάξει κι αν οι κάτοικοι αντέξουν την αλλαγή. Μια ακόμα αλλαγή, αφού αυτή που είδαν ως τώρα  είναι προς το χειρότερο.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.