Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Μόσχα: Η εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία [εικόνες]

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία τίμησε η Ρωσία την επέτειο των 71 χρόνων από τη νίκη του κόκκινου στρατού επί των ναζί.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται με την μεγαλειώδη παρέλαση στην οποία συμμετείχαν όλες οι δυνάμεις του στρατού, παρουσία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σχεδόν 10.000 στρατιώτες, 135 άρματα και πυρηνικά αντιπυραυλικά συστήματα παρήλασαν στους λιθόστρωτους δρόμους της Κόκκινης Πλατείας, ενώπιον του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, υψηλόβαθμων αξιωματούχων και ελάχιστων πλέον βετεράνων του πολέμου, ενώ 71 στρατιωτικά αεροσκάφη, μεταξύ τους μαχητικά Su-35 που χρησιμοποιούνται στη Συρία, πετούσαν στον ουρανό.
«Οι ρώσοι στρατιώτες έχουν αποδείξει ότι είναι άξιοι συνεχιστές των μεγάλων πατριωτών, ηρώων του πολέμου, που προασπίζουν τα συμφέροντα της χώρας με τιμή», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την Ημέρα της Νίκης της 9ης Μαΐου στη Μόσχα. «Είμαι βέβαιος ότι οι βετεράνοι είναι σήμερα περήφανοι για τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους που δεν τους απογοητεύουν και θα θυμούνται πάντα τη μεγάλη νίκη, τον άθλο της ένδοξης γενιάς των νικητών», τόνισε ο Πούτιν συγχαίροντας τη χώρα για τη νίκη του 1945 η οποία εξύψωσε τον πατριωτισμό των Ρώσων.

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου επωφελήθηκε από την ευκαιρία για να καλέσει τη διεθνή κοινότητα να ενωθεί στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. «Σήμερα, ο πολιτισμός είναι αντιμέτωπος με την ωμότητα και τη βία. Η τρομοκρατία έχει καταστεί παγκόσμια απειλή και εμείς πρέπει να νικήσουμε αυτό το κακό. Η Ρωσία είναι πρόθυμη να ενώσει τις προσπάθειές της με άλλα κράτη, έτοιμη να εργαστεί για τη δημιουργία ενός σύγχρονου διεθνούς συστήματος ασφαλείας και αδεσμεύτου», δήλωσε ενώπιον των στρατιωτών




Παρουσία του προέδρου Πούτιν, του πρωθυπουργού Μεντβέντεφ και της στρατιωτικής ηγεσίας η Ρωσία, πολίτες και επιζώντες γιορτάζουν την 71η επέτειο από τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας. Ο πρόεδρος του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ παρακολούθησε την παρέλαση δίπλα στον Πούτιν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑΠΕ, πορείες προς τιμήν των βετεράνων του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, με πολίτες να κρατούν φωτογραφίες των προγόνων τους που πολέμησαν τους γερμανούς ναζί, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό, όπως στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, στο Σαν Χουάν της Μάλτας και στη Ζυρίχη της Ελβετίας όπου για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν σήμερα.
Μια μικρή παρέλαση οργανώθηκε στην αεροπορική βάση στο Χμέιμιμ της βορειοδυτικής Συρίας, την οποία η Ρωσία χρησιμοποιεί για την εκστρατεία των αεροπορικών επιδρομών της προς υποστήριξη του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ.
Άλλες πρώην δημοκρατίες της Σοβιετικής Ενωσης γιόρτασαν τη συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας στις 9 Μαΐου. 

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.