Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Ρωσία: Ασκήσεις προσομοίωσης μαζικών καταρρίψεων μαχητικών Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας από S-300 και S-400 (vid)

ΣΕ "ΚΟΚΚΙΝΟ" Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΕΡΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Η Ρωσία πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις για την μαζική κατάρριψη εχθρικών μαχητικών σε περίπτωση που απειληθεί ο εναέριος χώρος της με την ενεργοποίηση των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 και S-300. Παρόμοιες ασκήσεις κάνει και ο Βόρειος Στόλος, καθώς το ΝΑΤΟ φαίνεται να ενισχύει τις δυνάμεις του στις Σκανδιναβικές χώρες.

Τη στιγμή που η Σαουδική Αραβία τα έχει βρει με την Τουρκία και έχει μεταφέρει αεροσκάφη της στη βάση του Ιντσιρλίκ για το ενδεχόμενο μίας αεροπορικής επίθεσης στη Συρία, η Μόσχα έχει δώσει εντολή τα αντιαεροπορικά συστήματα που βρίσκονται στη βάση της Λαττάκεια να είναι σε “κόκκινο” συναγερμό και έτοιμα να βάλουν κατά των αεροπορικών στόχων που θα απειλήσουν τις δυνάμεις της στη Συρία.
Φάνηκε αυτό άλλωστε χθες από την ενεργοποίηση των S-400 που κλείδωσαν στα ραντάρ τους 10 τουρκικά μαχητικά F-16 και τα ανάγκασαν σε άτακτη υποχώρηση από τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. Το ίδιο συμβαίνει ωστόσο και στη Νότια Στρατιωτική Περιοχή της Ρωσίας, όπου οι στρατιωτικές δυνάμεις ασκούνται στην αναχαίτιση και στη μαζική κατάρριψη εχθρικών αεροσκαφών.
Η μαζική αεροπορική επίθεση σε βάρος ρωσικών στόχων στη Συρία ή στα εδάφη της στη Νότια Περιφέρεια είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας και λαμβάνουν γι' αυτό τα μέτρα τους. Όλα τα αντιαεροπορικά συστήματα έχουν τεθεί σε ετοιμότητα-πολέμου αυτές τις ημέρες με διαταγή κατάρριψης και ο στόχος βέβαια είναι προφανής: η Τουρκία.
Στις ασκήσεις συμμετέχουν και τα πλοία τόσο του Στόλου στη Μεσόγειο, όσο και του Στόλου στη Μαύρη Θάλασσα και του Βόρειου Στόλου. "Το στρατιωτικό προσωπικό ολοκλήρωσε την ανάπτυξη και την προετοιμασία των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 και δοκιμάστηκαν στην απόκρουση μιας μαζικής αεροπορικής επίθεσης", δήλωσε ο Vadim Serga, εκπρόσωπος του Βορείου Στόλου δεδομένου ότι το ΝΑΤΟ κάνει κινήσει και στο βόρειο τομέα.
Όσον αφορά στη Μεσόγειο και το μέτωπο της Συρίας δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Μόσχα έστειλε από τη Μαύρη Θάλασσα τη νεότευκτη κορβέτα Zelenyi Dol, ένα σκάφος οπλισμένο με πυραύλους τύπου Cruise Kalibr, να ενταχθεί στη μόνιμη ναυτική δύναμη ανοιχτά της Συρίας.
Το πλοίο μπορεί να εκτοξεύσει πυραύλους Kalibr και να πλήξει στόχους σε τεράστιες αποστάσεις, όπως έγινε άλλωστε και από αντίστοιχα πλοία του Ρωσικού Στόλου που έπλεαν στην Κασπία θάλασσα. Οι κινήσεις της Ρωσίας είναι στρατηγικές και δημιουργεί έναν κλοιό γύρω από τη Συρία και την Τουρκία.
Σημειώνεται πώς στη Μεσόγειο βρίσκεται και το καταδρομικό Varyag το “αδελφάκι” του Moskva που μπορεί να εξαπολύσει πυραύλους S-300 και να πλήξει στόχους εντός της Τουρκίας.
Φαίνεται λοιπόν πώς το παιχνίδι έχει χοντρύνει αρκετά και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά ιδίως όσο η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί και να απεργάζεται σχέδια εισβολής στη Συρία.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.