Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Τέλος στις ηλιόλουστες ημέρες - Έρχονται (ξανά) χιόνια και ισχυρές καταιγίδες

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΕΜΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ  
Μπορεί ο καιρός τις τελευταίες ημέρες να θυμίζει… Άνοιξη, καθώς διανύουμε Αλκυονίδες μέρες, ωστόσο, το σκηνικό αναμένεται να αλλάξει.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) τις επόμενες ημέρες έρχονται βροχές, ισχυρές καταιγίδες ακόμα και χιόνια.
Αναλυτικά, για αύριο, Τρίτη (02/02/2016) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.
Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 πρόσκαιρα το πρωί βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου
Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 πρόσκαιρα το πρωί στην κεντρική Μακεδονία τοπικά βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Την Τέταρτη 03-02-2016 στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός γενικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Την Πέμπτη 04-02-2016 στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Από τη νύχτα στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.
Την Παρασκευή 05-02-2016 στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 πιθανόν 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση.
Το Σάββατο 06-02-2016 στα ανατολικά και νότια νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Την Κυριακή 07-02-2016 αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.
 Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.