Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Παράταση για όσους έχουν καταθέσει αίτηση υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη

pleistiriasmoi
Μέχρι τον Απρίλιο θα μπορούν οι δανειολήπτες που έχουν καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη το 2015 να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χορηγούν οι τράπεζες για την τεκμηρίωση της κάθε αίτησης, ανέφερε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Αντώνης Παπαδεράκης.
 
Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδεράκης παραδέχτηκε ότι υπάρχει θέμα με την τήρηση από τις τράπεζες της προθεσμίας του δεκαημέρου για την έκδοση των σχετικών δικαιολογητικών, αλλά και στο πόσες αιτήσεις είχαν κατατεθεί στα Ειρηνοδικεία μέχρι τα τέλη του 2015.
Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ανέφερε πως έχουν υποβληθεί κατά προσέγγιση 25.000 αιτήσεις από δανειολήπτες, και παράλληλα υπογράμμισε ότι αυτή την στιγμή εκκρεμούν περίπου 300 υποθέσεις για επιβολή προστίμων στα πιστωτικά ιδρύματα για καθυστερήσεις στις διαδικασίες για την έκδοση δικαιολογητικών. Τόνισε δε το γεγονός ότι  έχουν ήδη επιβληθεί πρόστιμα ύψους 300.000 ευρώ για 37 υποθέσεις που έχουν τελεσιδικήσει.
Όσον αφορά στο χρονικό περιθώριο των 45 ημερών σχολίασε πως «Η νέα προθεσμία απαντά σε αυτό που λένε οι τράπεζες ,ότι δηλαδή έχουν αντικειμενική δυσκολία να ανταποκριθούν στα αιτήματα».
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.