Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Όσο δε λογοδοτεί η Τουρκία, η ανθρωπότητα πάντα θα πληρώνει το τίμημα

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Βαλκανιολόγος
Ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία, ζήτησε από το PKK να σταματήσει τις -κατ’ αυτόν- αναίτιες και βίαιες επιθέσεις.
Την στιγμή που το έλεγε αυτό, πάνω από 20 άνθρωποι τραυματισμένοι και παγιδευμένοι σ’ ένα υπόγειο, αργοπεθαίνουν, γιατί οι Τούρκοι πυροβολούν όποιο ασθενοφόρο πλησιάζει. 5 άνθρωποι, πέρα από τον αριθμό όσων ακόμα αναπνέουν, έχουν ήδη πεθάνει από απώλεια αίματος.
Η συγκεκριμένη τακτική των Αμερικανών, το να ενοχοποιούν δηλαδή το θύμα, δεν είναι καινούρια...
Το 1955 μετά το πογκρόμ των Σεπτεμβριανών, έστειλαν παρόμοιες επιστολές σε Ελλάδα και Τουρκία, ζητώντας από το θύτη και το θύμα αυτοσυγκράτηση για χάρη του ΝΑΤΟ. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι η Toυρκία κάνει περισσότερη ζημιά στα πραγματικά Αμερικανικά εθνικά συμφέροντα παρά καλό.
Ο Κεμάλ έδειξε στους Ναζί ότι μπορείς να δολοφονείς εκατομμύρια γηγενείς και να επιβραβεύεσαι. Η Τουρκία βοήθησε ενεργά τον Χίτλερ με τους χιλιάδες τόνους χρώμιο που του πουλούσε, παίζοντας βασικό ρόλο στην παράταση του πολέμου .
Η Τουρκία ξεκίνησε τον πόλεμο με 27 τόνους χρυσού και τον τελείωσε με 216 τόνους. Την ίδια περίοδο βρήκε τον τρόπο να ληστέψει τις μειονότητες με τον φόρο βαρλίκ βεργκισί, τον φόρο επί της περιουσίας, τον οποίο κατά 87% καλούνταν να πληρώσουν οι μη μουσουλμάνοι, Έλληνες, Αρμένιοι, Εβραίοι.
Κήρυξε τον πόλεμο στην Γερμανία και την Ιαπωνία στις 23 Φεβρουαριου του 1945 ενώ η Γερμανία συνθηκολόγησε στις 9 Μαίου του 1945, όταν δηλαδή όλα είχαν ξεκαθαρίσει για τα καλά, και έχοντας αποκομίσει ένα γερό κέρδος.
Η Τουρκία έπαιξε και παίζει καθοριστικό ρόλο στην συνέχιση του πολέμου στην Συρία, από τον οποίο κερδίζει όπως κέρδιζε και από την συνεργασία της με τους Ναζί τότε.
Στην διάρκεια του πολέμου στην Συρία φρόντισε να πέσουν τραυματισμένοι ήρωες που πολεμούσαν τους ισλαμοφασίστες στα χέρια τους, έκλεισε τα σύνορα με το Κομπάνι, εμποδίζοντας Κούρδους που ήθελαν να πάνε στο Κομπάνι να πολεμήσουν, βομβάρδιζε και βομβαρδίζει το PKK που πολεμάει την ISIS από την πρώτη στιγμή ενώ τα σύνορα της ήταν ανοιχτά για τους τζιχαντιστές, φορτηγά της ΜΙΤ μετέφεραν όπλα στην Συρία, το 2014 μέλη της ISIS επιτέθηκαν στο Κομπάνι από Τουρκικό έδαφος, και φυσικά κερδίζει όπως και στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο από το εμπόριο με τους οπαδούς του ολοκληρωτισμού που απειλούν την ανθρωπότητα.
Δεν εξυπηρετείται με αυτά η Αμερικανική εξωτερική πολιτική. Με αυτά κερδίζουν συγκεκριμένες εταιρείες όπλων και απολαμβάνουν οφέλη σαν αντάλλαγμα της συναίνεσης, της σιωπής και της διαστρέβλωσης Αμερικάνοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι και πανεπιστημιακοί.
Η λύση μπορεί να έρθει από τους λαούς, και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος, η ενημέρωση τους, ώστε να πάψει το τεχνητό ναζιστικό Τουρκικό κράτος να απειλεί την ανθρωπότητα. Και αυτό θα γίνει με το να δοθεί στους λαούς της Ανατολίας η ελευθερία που αξίζουν και που στερήθηκαν εξαιτίας των συμφερόντων των λίγων.
Μέχρι τότε η ανθρωπότητα θα πεθαίνει λίγο λίγο σ’ ένα υπόγειο στο Cizre, όπου άνθρωποι ικετεύουν τις αρχές του κράτους που μόλις πήρε 3δις ευρώ από την Ευρώπη, για λίγο νερό.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.